Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIJALA STRAH

'Bijela udovica' nije ni planirala bijeg iz Sirije, nego nova krvoprolića

Sally Jones
Foto: Screenshot Youtube
13.10.2017.
u 17:24

'Tako mi je je***o drago što je mrtva'

Sally Jones, britanska džihadistica koja se preko interneta priključila Islamskoj državi (ISIL), ubijena je u Siriji u napadu američke bespilotne letjelice zajedno s 12-godišnjim sinom.

Preobraćenicu na islam britanski su mediji prozvali "Bijela udovica" nakon što je njezin suprug Junaid Hussain, također pripadnik ISIL-a, poginuo 2015. Jones je nakon smrti supruga, koji je bio vođa ISIL-ove hakerske jedinice, dobivala 520 funta mjesečno, plus 200 funta bonusa svakih nekoliko mjeseci jer je bila udovica mučenika.

Darren Dixon bio je u vezi s Jones, nekadašnjom pjevačicom u punk rock bendu. Vjeruje se da je otac njezinog sina, s kojim je 2013. otišla iz svog doma u Chathamu na jugu Engleske i otputovala u Siriju. 

- Tako mi je je***o drago što je mrtva - rekao je Dixon ne želeći komentirati detalje o smrti svog navodnog sina, piše Daily Mail.

 

Jonesov stariji sin Jonathan Wilkinson (21) kratko je rekao: "Ne znam ništa o tome. To je totalno sr**e".

Ranije ove godine jedan je prijatelj kazao kako se Jones, koja se u Siriji predstavljala kao Umm Hussain Britaniyah, očajnički htjela vratiti u Veliku Britaniju, ali da joj to navodno nisu dopuštali ISIL-ove vođe. Međutim, najnovije informacije kažu kako Jones nije planirala povratak u domovinu nego nove napade.

- Nema nikakvih dokaza da se htjela vratiti kući. Baš naprotiv, bila je u središtu bitke - rekao je izvor za The Sun.

- Odgajao sam je otkad je bila dijete. Bila mi je poput kćeri. Bila je prekrasna, inteligentna mlada žena, ali nažalost sve je bacila u vjetar. Kakav užasan gubitak. Ne mogu naći riječi kojima bih opisao koliko je sebično ono što je napravila - kazao je očuh "Bijele udovice".

- Zaista ne mogu vjerovati. Osjećam se toliko uznemireno i žalosno. Dječakov život je uništen. Nema šanse da se ikad više vrati u normalan svijet. Vjerojatno su mu rekli da je to igra koju će od sada igrati. Užas, baš užas. Stvarno nevjerojatno - dodao je očuh.

Komentara 1

SE
Sejo
22:56 13.10.2017.

Najnovije Vecernjakove lazi o ISIL'u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije