Naslovnica Vijesti Svijet

ISIL-ova 'Bijela udovica' ubijena u zračnom napadu?

Jones je koristila društvene mreže kako bi regrutirala žene u ISIS te pružala informacije potrebne za put u Siriju.
12. listopada 2017. u 11:37 5 komentara 1387 prikaza
'Bijela udovica' Samantha Lewthwaite
Foto: Interpol

Zloglasna britanska državljanka, pripadnica IS-a Sally Jones navodno je poginula u američkim zračnim napadima, piše Independent.

Islamska država Najveća moguća kazna 'Mama Džihad' osuđena na 10 godina zatvora! Za sina u Siriji tražila je suprugu...

S njom je vjerojatno bio i  14-godišnji sin Jojo, a navodi se da im je presudio dron.

Nema jasnih dokaza o njezinoj smrti. Ranije se izvještavalo o pogibiji drugih članova ISIS-a, pa se poslije ispostavilo da su živi. Sally Jones smatra se već tri godine najtraženijom teroristkinjom na svijetu.

Bivša pankerica Sally Jones (48), otišla je 2013. godine sa sinom iz Engleske u Siriju kako bi se pridružila Islamskoj državi.

Džihadistima je pomagala regrutirati ekstremiste. U Raku je otišla da bi se udala za jednog od njih, Junaida Hussaina. Hussain je poginuo 2016. Ona je u tweetu nakon njegove smrti objavila da je "ponosna što je njezina supruga ubio najveći neprijatelj Alaha".

Jones je koristila društvene mreže kako bi regrutirala žene u ISIS te pružala informacije potrebne za put u Siriju. Također je ohrabrivala pojedince za izvođenje terorističkih napada u Velikoj Britaniji, pružajući informacije o izradi bombe kućne izrade. Na društvenim mrežama znala je objavljivati fotografije na kojima je pozirala s oružjem.

[video: 16108 / ] Las Vegas Las Vegas ISIL: Naš vojnik, Amerikanac, počinio je najveći pokolj u povijesti Amerike isil Protumafijaški tužitelj “ISIL ne napada Italiju jer dijeli poslove s mafijom” Dora Bilić Žena iz SOA-ina izvješća Dora Bilić jedina je hrvatska džihadistica

VIP izdvaja za Vas