Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOKUS NA TRI STVARI

Bernardić: Počistit ćemo 'nered' i vratiti nadu

Podijeljene članske iskaznice SDP-a novim članovima
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/11
22.02.2020.
u 21:15

U središnjici SDP Zagreb učlanjeno stotinjak članova, predstavljena vizija Zagreba, ali i odbačena ideja velike koalicije nakon izbora

Nakon parlamentarnih izbora SDP će formirati Vladu koja će vratiti povjerenje u institucije, počistiti “nered” i koja će vratiti ono što je ljudima potrebno, a to je nada. Poručio je to predsjednik SDP-a Davor Bernardić iz središnjice zagrebačkog SDP-a gdje je danas uručio članske iskaznice za stotinjak novih članova u Zagrebu.

Zagreb Pametan Grad

– Bit ćemo Vlada promjena. Nećemo čekati i nećemo ne donositi odluke, nećemo odgađati potrebne promjene kao što smo to mogli vidjeti u mandatu ove Vlade. Sve potrebne promjene počet ćemo u prvih šest mjeseci jer ne želimo biti Vlada popularna za jedno vrijeme, već Vlada pamćena za sva vremena – rekao je Bernardić. Za premijera Andreja Plenkovića i gradonačelnika Milana Bandića šef SDP-a otvoreno je kazao da su otac i majka političke korupcije.

– Stoga Hrvatska treba promjene i Zagreb treba promjene. Zagreb ne smije biti grad slučaj jer Zagrepčani plaćaju najskuplje režije u Europi te se gušimo u smeću. To je grad lažnih obećanja i propalih projekata – kaže Bernardić.

Promjene u Zagrebu obećao je pak predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras koji je poručio kako Zagreb više neće biti grad kumova i prijatelja, nego svih svojih stanovnika.

VIDEO Podijeljene članske izkaznice SDP-a novim članovima

Na konferenciji za medije predstavljena je i SDP-ova vizija metropole: “Zagreb pametan grad, 2020. – 2030”. Projekt uključuje sve najvažnije promjene koje bi se u rad grada uvele u sljedećih deset godina. Neke od ideja su premještanje botaničkog vrta na Hipodrom, proširenje Zoološkog vrta i izgradnja Sveučilišne bolnice u Blatu, a socijalne mjere koje bi se provele bile bi besplatan javni gradski prijevoz za sve učenike zagrebačkih škola, besplatan vrtić za svu predškolsku djecu...

Još praktički “do jučer” iz SDP-a su članovi odlazili nezadovoljni situacijom, podjelama, padom rejtinga... Danas, nakon egala na EU izborima s HDZ-om i pobjede Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima, SDP je krenuo uzlaznom putanjom. Kako kaže izvor iz vrha SDP-a, u stranci su fokusirani na tri stvari. Prva je program stranke koji je u izradi i čije će se glavne smjernice idućih tjedana predstaviti članstvu u svim županijama, nakon čega će i široj javnosti biti obznanjeno s kojim to točno obećanjima SDP-ovci misle na buduće izbore.

Drugi bitan cilj vodstvu je “zatvoriti” koalicijske pregovore, odnosno definirati s kojim će točno strankama SDP na parlamentarne izbore. Ono što je sigurno jest da idu u koaliciju s HSS-om koji, doznajemo od izvora, može računati na sigurna tri ulazna mjesta na listama i HSU s kojim pregovori o uvjetima još traju.

Jaki pojedinci na listama

S drugim strankama od centra prema lijevo, odnosno nekima od njih SDP će, u slučaju da na izbore ne izađu zajedno u koaliciji, dogovoriti postizborno koaliranje. Velika koalicija, kazao je jučer Gordan Maras, ne dolazi u obzir.

– Ne da mi je odbojna koalicija s HDZ-om, nego je ne mogu ni zamisliti – kazao je Maras.

Treći korak, kažu u vrhu SDP-a, bit će sastavljanje lista po izbornim jedinicama, odnosno odluka koje će točno ljude stranka ponuditi biračima. Konačna odluka u ingerenciji je predsjednika stranke Davora Bernardića, a kriteriji po kojima će se slagati bit će, kažu izvori, slični onima kada se sastavljala lista za EU izbore. Dogovara se i suradnja s jakim pojedincima.

Ključne riječi

Komentara 20

DU
Deleted user
21:33 22.02.2020.

bernardiću nered i kaos je tebi u glavi, o premijeru možeš samo sanjat i- ovaj rejting će ubrzo početi padati zato ne zanosi se slučajnim uspjehom - probudi se iz ludila

Avatar Denis Plamenac
Denis Plamenac
21:45 22.02.2020.

Bernardiću je mjesto u Irskoj na poslu konobara ili soboslikara. Posve krivi ljudi odlaze iz Hrvatske.

ST
starter001
21:27 22.02.2020.

.... ne daj bog da mi nadu daju talibani , mavas and co. ,,, idemo van ,,, .ebo te Plenkoviću jesi nas srozal kad takvi pušu na vlast .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije