Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO HALMED

Belupo povlači lijek za sprječavanje srčanog i moždanog udara

Razne tablete
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
19.03.2021.
u 11:24

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću kao i drugi lijekovi s djelatnom tvari acetilsalicilatna kiselina, navode iz Agencije za lijekove i medicinske proizvode

Tvrtka BELUPO lijekovi i kozmetika d.d.u povlači seriju lijeka Aska Pro 100 mg želučanootporne tablete zbog 'neispravnosti u kakvoći'. 

Priopćenje o tome objavila je Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED). 

"Povlačenje se provodi do razine ljekarni. Navedeni postupak povlačenja provodi se zbog neispravnosti u kakvoći koja se odnosi na rezultat izvan granice specifikacije za parametar analize oslobađanje djelatne tvari.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću kao i drugi lijekovi s djelatnom tvari acetilsalicilatna kiselina, stoga povlačenje predmetnog lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta", navode iz HALMED-a. 

Podsjećamo, ASKA pro se koristi za sprječavanje srčanog i moždanog udara u bolesnika koji su već preboljeli srčani, odnosno moždani udar.

VIDEO: Stomatolozi otkrili: Ovo je najgore vrijeme za pranje zuba!

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar babinjak1984
babinjak1984
11:39 19.03.2021.

ASKA pro sadrži acetilsalicilatnu kiselinu,Što je onda sa Andolom 100,Aspirinom Bayer 100??Zašto oni ne povuku??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije