Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZGOVOR U DAMASKU

EKSKLUZIVNO U VEČERNJEM Al-Assad s našim reporterom o ratu u Siriji, hrvatskom oružju kod terorista...

assad i hassan
Foto: VL
1/4
05.04.2017.
u 14:00

Sirijski predsjednik Bashar Al-Assad objasnio je zašto uopće pregovara s oporbom koju većinom čine radikalne islamističke skupine

Nema sumnje da je danas najtraženija osoba na svijetu za davanje intervjua upravo sirijski predsjednik Bashar Al-Assad.

U ekskluzivnom razgovoru za Večernji list, sirijski predsjednik, s kojim smo razgovarali u njegovu uredu u glavnom sirijskom gradu Damasku, odgovarao je bez ikakvih zadrške na mnoga pitanja. Među ostalim, govorio je o ratu u Siriji koji je ušao već u šestu godinu, o borbi protiv terorizma i terorističkim napadima diljem Europe kao posljedicama rata u Siriji.

Isto tako, s nama je podijelio svoje viđenje ulaska turskih i američkih snaga u Siriju te govorio o ulozi zapadnih i zaljevskih zemalja o financiranju terorističke organizacije Islamska država, kao i ostalih terorističkih skupina.

Sirijski predsjednik Bashar Al-Assad objasnio je zašto uopće pregovara s oporbom koju većinom čine radikalne islamističke skupine.

Među ostalim, izrazio je svoje mišljenje o izboru Trumpa i mogućoj suradnji s novom američkom administracijom.

Naravno, govorio je i o onome što je nama najvažnije, o odnosima s Hrvatskom te o hrvatskom oružju koje je završilo u rukama terorističke organizacije Islamska država. Za vrijeme našeg razgovora, sirijski i ruski bombarderi žestoko su raketirali džihadiste u okolici Damaska, na što predsjednik Bashar Al-Assad uopće nije reagirao, nego je smireno nastavljao odgovarati na naša pitanja.

Iako su mnogi mediji nagađali kako je sirijski predsjednik Al-Assad već davno napustio Damask i živi negdje na sirijsko-mediteranskoj obali, sa sirijskim predsjednikom razgovarali smo u njegovu uredu u Damasku u kojem, kako kaže, radi 24 sata. Veoma zanimljiv, sadržajan i opširan intervju sa sirijskim predsjednikom Basharom Al-Assadom čitajte u izdanju Večernjeg lista u četvrtak.

U nedjeljnom Večernjem listu moći ćete pročitati sve ostale detalje, od dogovaranja intervjua pa sve do njegove realizacije te kako je razgovor tekao.

>> Prvi put postigli smo napredak s režimom oko budućnosti Sirije

>> 'Ako Sirijci opet upotrijebe protuzračnu obranu protiv nas, uništit ćemo ih bez trunke oklijevanja'

Ključne riječi

Komentara 55

SE
selbivoje
15:07 05.04.2017.

nas je novinar hassan haidar diab zakleo svom miljeniku basaru asadu na odanost, ali i iranska milicija ima njegovu zakletvu, a mnogo voli i putina, to je nas novinar ,koji se krije od opozicije u siriji

SE
selbivoje
14:55 05.04.2017.

nas reportet vecernjeg hassan haidar diab, i njegov omiljeni predsjednik basar asad, dali znate da je hassan i voljenik iranskih trupa, on ima mnogo slika u facebooku slika sa svojim omiljenim iranskih milicija koji vrbuju po siriji

PU
paul-umpe
14:21 05.04.2017.

Covjek koji je lazirao izbore i ubija svoj narod.Sve za vlast.Isto kao i u Rusiji.Reci nesto protiv Putina i nema te.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije