Naslovnica Vijesti Svijet

EKSKLUZIVNO U VEČERNJEM Al-Assad s našim reporterom o ratu u Siriji, hrvatskom oružju kod terorista...

Sirijski predsjednik Bashar Al-Assad objasnio je zašto uopće pregovara s oporbom koju većinom čine radikalne islamističke skupine
05. travnja 2017. u 14:00 55 komentara 12880 prikaza
assad i hassan
Foto: VL
Pogledajte galeriju 1/4

Nema sumnje da je danas najtraženija osoba na svijetu za davanje intervjua upravo sirijski predsjednik Bashar Al-Assad.

U ekskluzivnom razgovoru za Večernji list, sirijski predsjednik, s kojim smo razgovarali u njegovu uredu u glavnom sirijskom gradu Damasku, odgovarao je bez ikakvih zadrške na mnoga pitanja. Među ostalim, govorio je o ratu u Siriji koji je ušao već u šestu godinu, o borbi protiv terorizma i terorističkim napadima diljem Europe kao posljedicama rata u Siriji.

Isto tako, s nama je podijelio svoje viđenje ulaska turskih i američkih snaga u Siriju te govorio o ulozi zapadnih i zaljevskih zemalja o financiranju terorističke organizacije Islamska država, kao i ostalih terorističkih skupina.

Sirijski predsjednik Bashar Al-Assad objasnio je zašto uopće pregovara s oporbom koju većinom čine radikalne islamističke skupine.

Među ostalim, izrazio je svoje mišljenje o izboru Trumpa i mogućoj suradnji s novom američkom administracijom.

Suhoj SU-27 REPORTER VEČERNJEG U SIRIJI Osveta za teroristički napad u Rusiji: Bombarderi nadlijeću Damask i gađaju položaje terorista Sirija među njima i djeca Bojni otrovi bačeni na sjeverozapadu Sirije, najmanje 58 žrtava

Naravno, govorio je i o onome što je nama najvažnije, o odnosima s Hrvatskom te o hrvatskom oružju koje je završilo u rukama terorističke organizacije Islamska država. Za vrijeme našeg razgovora, sirijski i ruski bombarderi žestoko su raketirali džihadiste u okolici Damaska, na što predsjednik Bashar Al-Assad uopće nije reagirao, nego je smireno nastavljao odgovarati na naša pitanja.

Iako su mnogi mediji nagađali kako je sirijski predsjednik Al-Assad već davno napustio Damask i živi negdje na sirijsko-mediteranskoj obali, sa sirijskim predsjednikom razgovarali smo u njegovu uredu u Damasku u kojem, kako kaže, radi 24 sata. Veoma zanimljiv, sadržajan i opširan intervju sa sirijskim predsjednikom Basharom Al-Assadom čitajte u izdanju Večernjeg lista u četvrtak.

U nedjeljnom Večernjem listu moći ćete pročitati sve ostale detalje, od dogovaranja intervjua pa sve do njegove realizacije te kako je razgovor tekao.

>> Prvi put postigli smo napredak s režimom oko budućnosti Sirije

>> 'Ako Sirijci opet upotrijebe protuzračnu obranu protiv nas, uništit ćemo ih bez trunke oklijevanja'

Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • selbivoje:

    nas je novinar hassan haidar diab zakleo svom miljeniku basaru asadu na odanost, ali i iranska milicija ima njegovu zakletvu, a mnogo voli i putina, to je nas novinar ,koji se krije od opozicije u siriji

  • selbivoje:

    nas reportet vecernjeg hassan haidar diab, i njegov omiljeni predsjednik basar asad, dali znate da je hassan i voljenik iranskih trupa, on ima mnogo slika u facebooku slika sa svojim omiljenim iranskih milicija koji vrbuju po siriji

  • paul-umpe:

    Covjek koji je lazirao izbore i ubija svoj narod.Sve za vlast.Isto kao i u Rusiji.Reci nesto protiv Putina i nema te.