Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolaps kripta - početak propasti tradicionalnih banaka?

Bankama prijeti propast, novac postaje digitalni? Ovo su najveći profiteri svjetske krize

29.03.2023.
u 23:00

Što se događa kad novac bježi iz depozita, posebno tako brzo, online povlačenjem kakvo je bilo u SVB-u? Osim u novčane fondove i privatne digitalne valute, poput bitcoina i tethera, može seliti i u digitalne valute središnjih banaka (CBDC) koje se smatraju sigurnijima nego klasične banke. Da u ovoj krizi postoji više digitalnih valuta, štediše bi zasigurno bile u iskušenju prebaciti depozite iz komercijalnih banaka u sigurnije središnje banke. Jednim pritiskom na tipku na nekom „gadgetu“. Je li to početak bank runa i propasti banaka?

Komentara 14

Avatar pendreck
pendreck
00:25 30.03.2023.

Gotovina je sloboda...cbdc donosi potpuni nadzor nad pojedincem ...ne Škodi imati nešto btc na cold Wallet u ..

Avatar Heisenberg
Heisenberg
00:44 30.03.2023.

Sjećate li se prosvjeda kamiondžija u Kanadi. Da bi ih Trudo lakše rastjerao ograničio je račune kamiondžija i nisu mogli dizati lovu na bankomatima. Što bi tek bilo da dođe potpuno digitalni novac. Bio bi to sumrak pred Armagedon.

Avatar Dzambo1
Dzambo1
08:23 30.03.2023.

@Kamaluba...krelibitet NIJE u malom il velikom slovu NEGO je li nesto realno tacnije za ono sto sam napisao ili nije tak...a dok si ti ''skrenuo'' sa svog licnog misljenja o cemu sam napisao mora da ti je nesto ''zasmetalo'' u onome sto sam napisao pa makar bilo i tacno sto sam napisao....sve vise novca nikad vise ''printano'' a vecina je i dalje siromasnija....ti i tvoj ''krelibitet''...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije