Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traka za preticanje

Bahato kršenje prometnih propisa eskalira na autocestama: Vozači kamiona blokiraju automobile

Zagreb: Kaos u prometu na A2 - kolona dugačka do deset kilometara
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
17.07.2023.
u 11:33

Umjesto da se pridržavaju prometnih propisa, neki vozači odlučili su zaobići zastoje pretjecanjem po zaustavnoj traci. Upravo tada, vozači kamiona namjerno su se postavili tako da blokiraju prolaz pretjecateljima.

Incidenti na cestama sve češće dovode vozače u sukob sa zakonom, a nedavno objavljeni video s autoceste A2 prema Jankomiru otkrio je zabrinjavajuću praksu vozača kamiona koji namjerno blokiraju automobile u zaustavnoj traci. Dok su mnogi komentatori pohvalili ove kamiondžije, stručnjak za promet Goran Husine upozorava da su, i oni i vozači automobila koji pretječu po zaustavnoj traci, u prekršaju.

Naime, snimka koja je obišla društvene mreže pokazuje prometnu gužvu na autocesti A2. Umjesto da se pridržavaju prometnih propisa, neki vozači odlučili su zaobići zastoje pretjecanjem po zaustavnoj traci. Upravo tada, vozači kamiona namjerno su se postavili tako da blokiraju prolaz pretjecateljima.

Stručnjak za promet, Goran Husinec, u izjavi za 24sata upozorava da takvo ponašanje predstavlja kršenje zakona i stavlja sve sudionike u prometu u opasnost.

- Očigledno je da su vozači kamiona u još većem prekršaju od vozača automobila koji pretječu po zaustavnoj traci. U našoj uređenoj pravnoj državi, nije na pojedincima da sami provode pravdu na cestama. Umjesto toga, trebaju surađivati s nadležnim tijelima, poput policije, koja je odgovorna za održavanje reda i sigurnosti na cestama, istaknuo je Husinec.

Vozači imaju mogućnost zabilježiti takva kršenja prometnih propisa fotografiranjem ili snimanjem videozapisa te dostavljanjem istih nadležnim institucijama. Bilo kakva protupravna intervencija koja onemogućuje slobodan prolaz drugim vozačima nije prihvatljiva i može sudionike prometa dovesti do opasne situacije.

POVEZANI ČLANCI: 

>>VIDEO Zagreb: Štrajk pravosudnih službenika od ponedjeljka ulazi u radikalniju fazu

 

Komentara 2

Avatar vila velebita
vila velebita
13:17 17.07.2023.

Micanjem kamiona u desno, oni samo poštuju proceduru kojom se sredina mora ostaviti slobodna za vozila hitne pomoći. Nisu oni krivi što drugi ne slijede njihov primjer. Lijepo stoji uputa da sredinu treba ostaviti za vozila žurne pomoći!!!

Avatar IIII4
IIII4
12:06 17.07.2023.

Od šerifa uvijek postoji još veći šerif, to su naučili ovi u automobilima hahaha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije