Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlada

Bačić o SDP-ovoj interpelaciji: 'Ona pokazuje slabost SDP-a'

Branko Bačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
25.01.2019.
u 13:50

Interpelacija je dokument koji nije definiran u smislu određivanja roka rasprave, o tome će se odlučiti sukladno odluci predsjednika Sabora

SDP-ova interpelacija u prvom redu pokazuje slabosti te stranke, ocijenio je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirajući najavu SDP-ove interpelacije o propalom poslu nabave borbenih zrakoplova.

- Još uvijek nije stigao prijedlog interpelacije pa vam o meritumu ne mogu govoriti. Interpelacija je, kao što znate, dokument koji nije definiran u smislu određivanja roka rasprave, o tome će se odlučiti sukladno odluci predsjednika Sabora. Ta interpelacija u prvom redu pokazuje slabosti SDP-a. Naime, ako je, kako to oni govore, nabavka eskadrile borbenih aviona doživjela blamažu i fijasko, jedini pravi odgovor oporbe bi bio zahtjev za opoziv vlade ili pojedinog člana vlade. Očito SDP u ovom trenutku to ne može napraviti i da hoće. Za pokretanje pitanja opoziva potrebna je petina zastupnika što SDP u ovom trenutku nema s obzirom da im se raspada klub – poručuje Bačić. Oporba, nastavlja, zajedno može tražiti opoziv, no SDP sam ne može.

- A SDP je želio imati svoj ekskluzivitet na podnošenju interpelacije što pokazuje koliko je slabašan – smatra Bačić. Da bi mogli uvrstiti interpelaciju u dnevni red, nastavlja, ona mora prvo biti podnesena, a nakon toga teče rok od 15 dana u kojem predsjednik Sabora mora nju dostaviti predsjedniku Vlade.

- U udaljenjem roku od 15 dana se Vlada treba očitovati, u daljnjem roku od 15 dana se uvrštava u dnevni red i tek onda može biti rasprava o samoj interpelaciji. Mi ćemo ocijeniti trenutak kada ćemo je raspraviti – zaključuje Branko Bačić.

>>Pogledajte video: Odlasci iz SDP-a

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar siva_sova
siva_sova
14:17 25.01.2019.

adezeovci su zadnjih dana jako nervozni očito se nešto kuha, prvo je krstičević bacio avione, onda je plenki išao tuči grmoju jer mu je rekao da ne blokira srbiju, onda su adezeovci rekli da je plenki dobro postupio i da oni ne psuju, pa je bačić rekao da uskok mora možda istražiti da je grmoja rekao da je plenki veleizdajnik i sada je počeo ovaj show sa tolušićem...

TM
trade_mark
13:59 25.01.2019.

...interpelacija pokazuje slabost esdepeja, za razliku od histeričnog krstičevića koji pokazuje staloženost i pribranost hadezeja. hahahahaha!

CA
campa
15:03 25.01.2019.

Kad gledam ovog Bačića i slušam njegova izlaganja uvijek mi pada na pamet jedan vic koji sam čuo još prije rata.A glasi otprilike" Sastali se muški članovi obitelji da odgonetnu čime će se baviti djete u kinderpetu.Pošto je djete mahalo rukama jedan član kaže"koji pokreti rukama biti će dirigent", drugi isto tako "ma ne,pogledaj taj rad nogu biti će nogometaš", treći videći kako se djete glasa kaže"ma ne čujte glas biti će pjevać.Odjednom se javi glava obitelji a djete se umiri "Nemate vi pojma pogledaj ga gleda me u oći i vrši nuždu u pelenu".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije