Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEMA ALTERNATIVE'

Austrijski ministar: Ove godine očekujemo 30.000 ilegalnih migranata

BKA Christopher Dunker
15.09.2021.
u 16:54

Austrijski ministar unutarnjih poslova u svom je govoru pozvao Europsku komisiju na „striktni izgon“ ilegalnih migranata iz EU

Austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer je na Europskom policijskom kongresu održanom jučer u Berlinu izjavio kako će Austrija morati ove godine primiti do 30.000 ilegalnih migranata. „Nema nikakve alternative, jer su prodrli preko vanjske granice EU-a, nitko ih prije nije zaustavio i sada će završiti u Austriji“, pojasnio je Nehammer.

Vezano uz prijem izbjeglica iz Afganistana, austrijski je ministar opovrgnuo optužbe da se Austrija ne pridržava međunarodne Konvencije o zaštiti ljudskih prava ponovivši stav službenog Beča da Austrija ne namjerava dobrovoljno primiti dodatne afganistanske izbjeglice, jer ih je već primila znatno više nego druge europske zemlje.

„Austrija je samo u ovoj godini već obradila 2.500 zahtjeva Afganistanki i Afganistanaca za azil, a još 5.000 ih je otvoreno u našem sustavu. Austrija je već primila ukupno 45.000 Afganistanaca. A svi su došli ilegalno“ , poručio je Nehammeru u svom govoru nazočnom skupu dodavši: „Teško je shvatljivo zašto mora netko da pređe više od 5.000 km, prođe kroz više – trećih sigurnih zemalja - da bi potom zahtjev za azil podnio upravo u Austriji ili Njemačkoj?“

Austrijski ministar unutarnjih poslova u svom je govoru pozvao Europsku komisiju na „striktni izgon“ ilegalnih migranata iz EU.

„Trebamo brže vraćanje, koje je vjerodostojno. I moramo razmisliti kako ćemo postupati s zemljama koje ne žele surađivati“, ustvrdio je Nehammer, napomenuvši kako je EU dužna brinuti o zaštiti svoje vanjske granice. Ovogodišnji Europski policijski kongres održan je pod geslom „Europa u kriznom modusu“, a glavne teme rasprave bile su koronakriza, (ilegalna) migracija, i suzbijanje terorizma.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Englezi idu u najveće testiranje krvi: Tako će detektirati 50 tipova raka!

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
17:15 15.09.2021.

Policija u Austriji kontrolira da li je onaj koji sa normalnom medicinskom maskom ide kupovati cipele cijepljen ili nije i piše kazne , ali dnevno im prelaze stotine migranta granicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije