Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABAVA ZAVRŠILA TRAGIČNO

Strava u Austriji: Trojica Hrvata konzumirala 'čarobne' gljive, jedan prijatelj ugušio drugog

austrijska policija
Frank Hoermann/DPA/PIXSELL
11.09.2021.
u 18:30

U srijedu su dvojica prijatelja svjedočila da se 22-godišnjak počeo ponašati sve agresivnije na zabavi. Nakon toga, njegov 21-godišnji prijatelj pokušao ga je smiriti no to je očito radio toliko jako da ga je na kraju ugušio

Trojica mladića iz Hrvatske u dobi od 21, 22 i 23 godine u utorak su održali zabavu u stanu u Villachu u Austriji.

Zabava je završila kobno za 22-godišnjaka kojeg je ugušio godinu dana mlađi muškarac.

Naime, sva trojica konzumirala su 'čarobne' gljive koje sadrže  opojne tvari psilocibin i psilocin, piše Fenix magazin.

U srijedu su dvojica prijatelja svjedočila da se 22-godišnjak počeo ponašati sve agresivnije na zabavi. Nakon toga, njegov 21-godišnji prijatelj pokušao ga je smiriti no to je očito radio toliko jako da ga je na kraju ugušio.

Kako je rekao Markus Kitz, glasnogovornik Ddžavnog odvjetništva u odgovoru na upit APA -e, smrt tog mladića uzrokovana je “gušenjem vrata rukama ili šakama”. Kad se mladić prestao micati, pozvan je spasilački tim, no nije mu više bilo spasa.

Kitz je u ponedjeljak rekao da mladići nisu bili poznati policiji. Mladići u dobi od 21 i 23 godine uhićeni su, a detaljan obdukcijski nalaz trebao bi biti dostupan za četiri do šest tjedana, kao i toksikološki izvještaj.

Komentara 52

ZV
Zvjerko15
22:41 11.09.2021.

Zašto "strava"? Punoljetne osobe su svojevoljno uzele halucogeno sredstvo i završilo je kako je završilo. Nikakve strave tu nema nego teškog idiotizma.

Avatar freen
freen
21:12 11.09.2021.

malo je čudno da su gljive krive.

SN
sasa.novak.58
01:23 12.09.2021.

Samo se nadam da će se ubojici suditi u Austriji, jer bi ovdje mogao biti oslobođen ako je iz ugledne obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije