Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE 10.000 NOVOCIJEPLJENIH

Austrijsko Gradišće nagradnom lutrijom želi doći do 80 % procijepljenih: Dijele aute, bicikle, ulaznice

Sarajevo: Cijepljenje radnika konzuma protiv covida-19
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
10.09.2021.
u 18:48

Na popisu nagrada  je i 15 E-Bikes, ulaznice za utakmice austrijske nogometne reprezentacije, odmori i Wellness u raznim hotelima, vrijednosni bonovi za ugostiteljske lokale i restorane, mobiteli, slušalice...

Cijepi li se do 11. studenoga, Dana pokrajine, još 10.000 ljudi, s preko 80 posto cijepljenih Gradišćanaca, ukidaju se sva ograničenja“, rekao je čelnik najmanje austrijske savezne pokrajine Gradišće, socijaldemokrat Hans Peter Doskozil u petak na konferenciji za novinare u  Željeznom (Eisenstadt).

Dodao je da ako se do tog dana cijepi navedeni broj ljudi, Pokrajina će se Gradišćancima zahvaliti prigodnom Lutrijom s 1.000 vrijednih nagrada, među njima i tri automobila: Golf GTI, Mini Cabrio i Hyundai lonic 5 na elektro pogon. Na popisu nagrada  je i 15 E-Bikes, ulaznice za utakmice austrijske nogometne reprezentacije, odmori i Wellness u raznim hotelima, vrijednosni bonovi za ugostiteljske lokale i restorane, mobiteli, slušalice...

Kako je na Pressici istaknuto, pravo sudjelovanja na Lutriji imati će svi cijepljeni građani Gradišća, koji će do obilježavanja Dana pokrajine 11. studenoga biti cijepljeni barem jednom dozom cjepiva.

Inače je Gradišće najprocijepljenija austrijska pokrajina, od njih ukupno devet. Prema službenim podacima do sada je u Gradišću cijepljeno oko 70 posto stanovnika, a do 1. rujna je potpuno imunizirano, odnosno primilo obje doze cjepiva 196.355 stanovnika.
„Cijepljenje je jedina učinkovita zaštita protiv bolesti. To potvrđuju i podaci AGES-a: Dok je proteklih četiri tjedna opterećenost Jedinica intenzivne njege širom Austrije porasla za 260 posto, kod nas u Gradišću je ona nula posto“, napomenuo je Doskozil dodavši:

„Uz taj podatak vežem i jasno obećanje: Ako dostignemo tu brojku od 10.000 novocijepljenih, na jednoj se strani Lutrijom želimo zahvaliti svim Gradišćankama i Gradišćancima za zajedništvo i suradnju. Na drugoj strani tada ću ja na saveznoj razini postaviti zahtjev da Gradišće nadalje više ne sudjeluje u lockdownima. To je jasan zahtjev i za njega ću se založiti, jer ćemo na međunarodnoj razini doći do toga da možemo kao ostale zemlje, primjerice Danska, ukinuti sva mjere zaštite od koronavirusa“, pojasnio je čelnik Gradišća.   

„Ako nas državni vrh kao primjer ističe model Danske i ako on tamo funkcionira, tada on mora vrijediti i za Gradišće“, poručio je Doskozil domaćem političkom vrhu dodavši: 

„Ako se približimo imunitetu krda, onda će biti moguće odreći se svih ograničenja“. 

Kako pišu austrijski mediji Doskozilovo pozivanje na „model Danska“ i ukidanje svih ograničenja posebni je „mamac“, naravno uz Lutriju“, za necijepljene Gradišćance da se pridruže skupini cijepljenih. Mediji navode kako s obzirom na sve do sada postignuto vezano uz borbu protiv COVID-a 19, ne izgleda nerealno da bi Gradišće za dva mjeseca odnosno do  Dana pokrajine moglo preći 80-postotnu stopu procijepljenosti i postati uzor svim ostalim pokrajinama u Austriji i šire.

VIDEO Policija novom aplikacijom prati neplaćene kazne na granici!


 

Komentara 7

TE
TeoretičarZavjera
18:54 10.09.2021.

Ovi Austrijanci nešto opako loše imaju u genetskom kodu…i maleni brkati je bio iz Austrije…

DU
Deleted user
19:18 10.09.2021.

Tko se zbog eventualnog dobitka cijepi, njemu ionako nema pomoći...

DU
Deleted user
19:05 10.09.2021.

Meni to sve skupa izgleda kao opsjednutost, natjecanje neko itd. Tko zna što će još nekom pasti na pamet i to se onda provoditi. Samo se čudim, a valjda ta korona čudno djeluje na ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije