Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFERI U RUSIJU

Antun Hajduk iz Tuhovca optužen zbog pranja novca

novac
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
25.09.2014.
u 11:35

I optuženom je bilo sumnjivo zašto od njega traže da novac šalje u Rusiju, no nije napravio nikakve daljnje provjere

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 43-godišnjeg Antuna Hajduka iz Varaždinskih Toplica zbog kaznenog djela pranja novca.

Hajduka se zapravo tereti da je za proviziju pomagao nepoznatoj osobi doći do nezakonito stečenog novca. Sve su dogovorili preko e-maila. Hajduk je pristao da mu nepoznata osoba uplati novac čije podrijetlo nije znao na račun, a on ga je trebao proslijediti u Rusiju.

Nepoznata osoba tada je neovlašteno “skinula” 47 tisuća kuna s računa jedna zagrebačke tvrtke i uplatila na Hajdukov račun. Hajduk je uspio dići i poslati 35 tisuća jer mu je u međuvremenu rješenjem suda račun blokiran.

Istražiteljima je rekao kako je mislio da će vršiti uplate novca unutar Hrvatske pa ga je začudilo kad su ga tražili da novac šalje osobi u Rusiju. To mu je bilo sumnjivo, no nije provjerio pa ŽDO smatra da je postupio s nehajem.

Za prijenos novca Hajduk je dogovorio proviziju od pet posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije