Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Antene Radija Vatikan izazivaju rak kod djece koja žive u blizini

Od posljedica zračenja elektromagnetskih valova antena radija Vatikan umrla je 131 osoba.
14. srpnja 2010. u 13:07 22 komentara 17 prikaza
radio vatikan
Foto: reuters

Elektromagnetski valovi koje odašilju antene vatikanskog radija izazivaju leukemiju i limfom kod djece do 14 godina u zoni Cesano, sjeverno od Rima. Pokazuje to vještačenje profesora Andreae Michelija, koje je 2005. zatražila sutkinja Zaira Secchi kao dokazni materijal u optužbi mještana koji žive u blizini antena. Postoji veza između oboljenja djece od raka i antena vatikanskog radija, točnije njihova elektromagnetskog djelovanja.

Profesor Micheli piše u svome izvješću sudskog vještačenja na 140 stranica da je veća i smrtnost osoba koje žive na prostoru između šest i 12 kilometara od antena vatikanskog radija. Djeca koja su do svoje 14. godine živjela u blizini tih antena bila su izložena elektromagnetskom zračenju i imaju veći postotak smrtnosti od prosjeka.
Šef ureda za tisak Svete Stolice i direktor Radija Vatikan otac Federico Lombardi iznenađen je rezultatima vještačenja.

Otac Lombardi najavio je da će uskoro biti objavljeni rezultati vještaka koje je angažirao Radio Vatikan, među kojima je i prof. Umberto Veronesi, jedan od najvećih talijanskih onkologa. Radio Vatikan pridržavao se međunarodnih normi koje se odnose na elektromagnetske valove, a od 2001., nakon sporazuma s talijanskim vlastima, pridržavao se i talijanskih, inače strožih od međunarodnih, dodaje otac Lombardi.

Istraga je pokrenuta nakon optužbi koje su 2001. iznijeli stanovnici mjesta Cesana koji su smatrali da na povećanu smrtnost od leukemije utječu elektromagnetski valovi obližnjih antena. Odbor obitelji žrtava žalio se i zdravstvenim ustanovama regije Lazio. U blizini antena Radija Vatikan umrla je 131 osoba od bolesti izazvanih ili potaknutih elektromagnetskim zračenjem.

Pevex
ZASUČITE RUKAVE
Proljetni mini make over: Ovog proljeća osvježite izgled svog doma
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu
  • Agramer198:

    Očito su štetne samo antene Radio Vatikana...

  • -obrisani-:

    pa koje gluposti.....antene radio zagreba nisu štetne ili antene GSM mreže...vidi se da se sotona umješao u medijske vode....

  • druga strana:

    šta će im tolike antene, nisu oni obavještajna služba