Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKI IZBORI

Trump crnačkim glasačima: "Što dovraga možete izgubiti?"

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
20.08.2016.
u 12:51

"Pogledajte koliko afroameričke zajednice pate pod vladom demokrata. Njima poručujem sljedeće: 'Što imate izgubiti pokušavajući s nekim novim, poput Trumpa?'", rekao je okupljenom mnoštvu u Dimondaleu u Michiganu, u kojemu su gotovo svi bili bijelci.

Dok ankete pokazuju da Donald Trump uglavnom nema potporu među crnačkim glasačima, republikanski predsjednički kandidat poručio im je u petak da ipak glasuju za njega jer "nemaju što izgubiti", prenosi agencija dpa.

"Pogledajte koliko afroameričke zajednice pate pod vladom demokrata. Njima poručujem sljedeće: 'Što imate izgubiti pokušavajući s nekim novim, poput Trumpa?'", rekao je okupljenom mnoštvu u Dimondaleu u Michiganu, u kojemu su gotovo svi bili bijelci.

"Živite u siromaštvu. Vaše škole nisu dobre. Nemate posao ... Što dovraga možete izgubiti?", pitao je.

Dok su se Afroamerikanci većinom identificirali s Demokratskom strankom od 1950-ih, Trumpova predsjednička nastojanja donijela su nove negativne rekorde za republikance - ankete provedene nakon prošlomjesečne konvencije pokazuju da među crnačkim stanovništvom Trump ima potporu samo 1 ili 2 posto.

Mnogi ne mogu zaboraviti Trumpovo inzistiranje za vrijeme izbora 2012. da predsjednik Barack Obama, prvi američki crnački predsjednik, nije rođen u SAD-u te da stoga nije kvalificiran za Bijelu kuću.

Obama je pokazao svoj rodni list na kojemu piše da je rođen na Havajima.

"To je takvo ignoriranje da zapanjuje", napisala je Hillary Clinton na Twitteru nakon Trumpova skupa u petak.

Marlon Marshall, viši dužnosnik demokratske predsjedničke kampanje, kritizirao je Trumpa da "oslikava cijelu afroameričku zajednicu da živi u siromaštvu i bez posla".

Trump je u govoru obećao da će, bude li izabran u studenome, imati "više od 95 posto afroameričkih glasova" kad se bude natjecao za ponovne izbore 2020.

Komentara 21

EN
enigma898
14:05 20.08.2016.

Ovih 1-2% Afroamerikanaca koji će glasati za Trumpa misle svojom glavom, većinu ostalih mediji drže u neznanju, "demokrati" pumpaju rasnu mržnju i nemire, tako da na osnovu medijskih manipulacija imaju nekoliko milijuna sigurnih glasova.

MA
@Marsijanac
15:45 20.08.2016.

Marlon Marshall, viši dužnosnik demokratske predsjedničke kampanje, kritizirao je Trumpa da "oslikava cijelu afroameričku zajednicu da živi u siromaštvu i bez posla".>>>>>>>>>>>Go Trump go! Stvarna nezaposlenost je preko 25%, USA je u dugu $ 20 trilijuna, na bonovima za prehranu je 47 milijuna ljudi,94 milijuna koji nemaju zaposlenje nisu registrirani kao nezaposleni, u zadnjih 30 godina 60,000 tvornica je napustilo Ameriku i preselilo se u Kinu i drugdje, USA ima preko 12 milijuna ilegalnih imigranata, itd,itd Ako Trump izvrsi samo 50 % od svojih obecanja Amerika ce ponovo procvasti.

DA
Darko22
13:22 20.08.2016.

Članak vrlo niske kvalitete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije