Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministri o povećanju plaća

Aladrović: Razmišlja se da se dani u štrajku plate. Divjak: Učitelji su ti koji će reći jesu li zadovoljni

Josip Aladrović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
31.10.2019.
u 08:52

Prije svega treba sjesti za stol. Ne pregovara nitko uime sindikata. Ono što je važno jest da se sindikati pozivaju na dijalog, kazala je ministrica Blaženka Divjak uoči sjednice Vlade

Danas nema nastave u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske u 11 sati na konferenciji za novinare govorit će o štrajku u osnovnim i srednjim školama.

"Danas ćemo pozvati sindikate. Očekujemo da ćemo sljedeći tjedan razgovarati", kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović uoči sjednice Vlade. "Mi ćemo doći s ponudom i vidjet ćemo", dodao je. Na pitanje hoće li štrajk biti plaćen, Aladrović je kazao kako misli da svako dodatno zaoštravanje situacije nikome ne koristi te da se razmišlja o tome da se dani u štrajku plate.

Trebaju li sada nakon dogovora HDZ-a i HNS-a sindikati prestati sa štrajkom u školama?

"Sindikati će pregovarati. Prije svega treba sjesti za stol. Ne pregovara nitko uime sindikata. Ono što je važno jest da se sindikati pozivaju na dijalog. Ja sam zadovoljna jer se otvorio prostor za dijalog, a bit ću zadovoljna kada učenici dobiju kvalitetnu nastavu i da učitelji budu zadovoljni", kazala je ministrica Blaženka Divjak.

"Jedno je pozicija Vlade, a drugo su pregovori. Sporazum se mora potpisati između sindikata i Vlade", dodala je."Mislim da Uredbu treba mijenjati", kazala je. "Učitelji su ti koji će reći jesu li razočarani s osam posto za iduću godinu i izmjenom Uredbe", istaknula je ministrica.

Video: Zagreb: Plenković predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

Komentara 19

VA
Vagabundo
09:41 31.10.2019.

Ljudi moji, pa meni nije jasno tko jos vjeruje sindikalnim vodjama. Imaju placu 12 - 22 tisuca kuna. Koji je njihov legitimitet da primaju tolike place??

JO
JOHNNY
09:53 31.10.2019.

Place prosvjetara su od 2016 porasle za 18%. Ne vidim razlog za nastavak strajka. Ocito ovi iz sindikata gledaju samo svoj dzep.

DU
Deleted user
08:59 31.10.2019.

e sad mi idte na živce, pa šta bi vi htjeli više, dobili ste ponudu sasvim pristojnu i u skladu s mogućnostima,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije