Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djeca djeci

Izabrane slike za dječji odjel onkologije

Izabrane slike za dječji odjel onkologije
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
1/15
12.06.2015.
u 12:42

Stotine crteža poslali su mališani u sklopu projekta Ordinacija iz bajke, za uređenje dječjeg odjela hematoonkologije u Ilici

Tirkizno more puno šarenih ribica, raznobojno cvijeće, duga, stabla puna voća, djeca kako plešu, šaljivi likovi, kućni ljubimci...

Mnoštvo je motiva koji su na stotinama crteža pristigli na adresu Večernjaka i ordinacije.hr za akciju Ordinacija iz bajke. Djeca iz svih krajeva Hrvatske odazvala su se na naš poziv da pošalju dobre želje nepoznatom bolesnom prijatelju na odjelu za hematoonkologiju KDB-a Zagreb. Svojim radovima u vodenim bojama, kolažu i drugim tehnikama, poslali su beskrajno puno ljubavi i dobrih želja za ozdravljenje teško bolesnih vršnjaka, koji su nedavno iz Klaićeve preseljeni u novi, prikladniji prostor u Kliniku za tumore KBC-a Sestre milosrdnice.

Žiri je imao težak zadatak pa je umjesto planiranih deset odabrao puno više crteža koje će kaširati i potom, kako to dolikuje vrijednim umjetničkim radovima, objesiti na zidove hodnika i soba novog odjela u Ilici, kako bi svojim bojama širili pozitivne misli.

U žiriju bile su pacijentice Barbara, Lea i Lana, pedijatrica hematoonkologinja prim. mr. sc. Aleksandra Bonevski, dr. med., Suzana Paša s Help deska za pomoć roditeljima i djeci i Irina Čulinović s portala ordinacija.hr.

Nagrađeni su radovi učenika 3. a OŠ Dragutina Kušlana: Katarine Šandro, Lucije Raguž, Sare Sabolek, Barbare Kisić, Noe Musurliev Nalasco i Tare Perhat, Filipa Šušnje, Gabrijela Loze i Barbare Kisić, Dore i Paule Vrbanić te iz 8. b Jelene Šlosel i Leona Hrvojevića.

Odabrane su slike Sare Matić, Klare Stanišić, Sare Drvar i Josipa....... iz Radionice Vivoda, te slike djece iz Dječjeg vrtića Gajnice koje je vodila odgojiteljica Melani Trbušić: Mihaele Hranilović, Chiare Bošnjak, Nikoline Šherac, Lucije Mihelin, Ane Družinić, Eme Kajfeš, Lare Fabijanec, Lucije Barun, Nike Radića.

Najbolji autori, a i svi koji su sudjelovali i poslali svoje crteže dobit će simbolične nagrade.

>>Na novom odjelu u Ilici djeca imaju više pedijatara i onkologa koji dežura 24 sata

>>Nova nada za malene onkološke bolesnike

Foto: Boris Ščitar/Večernji list i Reuters/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije