Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIĆE

'18 Migova Saddama Husseina zarobljeno je u hrvatskim i srpskim hangarima'

Saddam Hussein
Foto: Marko Mrkonjić/Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL
1/2
04.11.2017.
u 13:25

U Zagreb i Beograd stiglo je deset aviona Mig 23 i osam lovaca Mig 21, ali u sanducima

Uoči rata na području bivše Jugoslavije, početkom 90-ih, iz Iraka je stiglo 18 aviona tipa Mig 21 i Mig 23. Prema ugovoru s tadašnjim predsjednikom Saddamom Husseinom trebalo ih je popraviti i obnovljene dostaviti natrag u Bagdad.

Kako piše Alo, u Zagreb i Beograd stiglo je deset aviona Mig 23 i osam lovaca Mig 21, ali u sanducima.

- Jedan dio aviona stigao je u Veliku Goricu, a ostale smo prebacili u Beograd. Budući da su bili u dijelovima, ti u Hrvatskoj vjerojatno su još tamo, a većina ovih kod nas također su rastavljeni i nalaze se u Pančevu - otkriva Miroslav Lazanski.

- Mislim da bivša Jugoslavija još duguje Iraku obnovu i isporuku tih aviona. Ti avioni sad su neupotrebljivi i Irak je davno odustao od njih, a u njih se sada jednostavno ne isplati više ulagati. Trebali bi ih darovati muzejima, pa da se napravi jedna lijepa kolekcija - zaključuje.

1/0

Komentara 42

Avatar HLEBINAC
HLEBINAC
18:50 04.11.2017.

I ptice na granama znaju da je Račan sve predao Srbima !!!

BT
btw
19:29 04.11.2017.

Lazanski jos masta o jugi

DU
Deleted user
19:55 04.11.2017.

Večernji prenosi srpski Alo i Lazanskog. Pa ovaj Večernji stvarno sudjeluje u tzv. hibridnim operacijama protiv Hrvatske. Dobro je znati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije