Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

111 hrvatskih državljana vratilo se iz Tirola u Hrvatsku

Večeras su stigli na granicu u Bregani. Svi putnici na granici su epidemiološki pregledani i određena im je samoizolacija.
05. travnja 2020. u 23:35 1 komentara 554 prikaza
Pojačana kontrola na graničnom prijelazu Bregana zbog koronavirusa
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Stotinu i jedanaest hrvatskih državljana u nedjelju navečer vratilo se iz austrijske savezne pokrajine Tirola u Hrvatsku, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.  

DANIEL GLUNČIĆ DANIEL GLUNČIĆ Hrvatski veleposlanik u Austriji: Repatrijacija naših državljana iz Tirola se nastavlja

Hrvati su Tirola, austrijske pokrajine koja je u potpunoj karanteni, vraćeni u konvoju šest autobusa i četiri automobila.

Večeras su stigli na granicu u Bregani. Svi putnici na granici su epidemiološki pregledani i određena im je samoizolacija.

Pošto je Tirol pod strogim mjerama ograničenja kretanja, za njihov je povratak trebalo ishoditi višestruka odobrenja austrijskih vlasti. MVEP im u priopćenju zahvaljuje na tome i napominje da će dalje raditi na povratku hrvatskih državljana koji su se za izbijanja pandemije koronavirusa zatekli u inozemstvu.

Hrvatski državljali vratili se iz inozemstva izvanrednim komercijalnim letovima Sletjeli u Zagreb Iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske vratilo se 148 hrvatskih državljana

U nedjelju je i 37 putnika stiglo iz Ancone u zadarsku luku Gaženica - repatrijacijskom linijom katamarana "Jelena" Jadrolinije. Među njima 22 Hrvata, 11 Crnogoraca i jedan državljanin BiH. Njima je također određena samoizolacija.

U subotu navečer je izvanrednim letovima Croatia Airlinesa u organizaciji hrvatske diplomacije i Ministarstva prometa u Zagreb stiglo 148 putnika iz Italije, Španjolske, Portugala i Švedske.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • george34:

    Nadam se da ce sami placati bolnice i preglede. Otisli, ispljuvali Hrvatsku i sad im je odjednom dobra.