Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prljava igra?

Youtube optužio Viacom za "tajno postavljanje svoga sadržaja"

youtube
AFP/Pixsell
19.03.2010.
u 16:31

Youtube je optužio medijski konglomerat Viacom za tajno postavljanje sadržaja na njihovu stranicu što kasnije koristi za optužbe protiv Youtubea zbog prisustva "nelegalnih" videoulomaka.

Youtube je optužio medijski konglomerat Viacom za tajno postavljanje sadržaja na njihovu stranicu što kasnije koristi za optužbe protiv Youtubea zbog prisustva "nelegalnih" videoulomaka. Optužbe su stigle uoči priprema za Viacomovo podizanje tužbe protiv Youtubea kojom traži milijardu dolara odštete "masovne i namjerne povrede autorskih prava".

- Youtube je nastao na kršenju autorskih prava, a brojni dokazi nam govore da njegovi vlasnici i djelatnici žele na tome zaraditi. Stranica je puna sadržaja koji tamo ne bio smio biti, piše u Viacomovoj optužbi.

Zahavah Levine, jedan od čelnika Youtubea, kaže da je velik dio tog sadržaja na stranicu postavljen izravno iz Viacoma.

- Oni su unajmili 18 različitih marketinških agencija koje se bave unosom sadržaja na našu stranicu. Račune su otvorili koristeći lažne e-mail adrese, a djelatnike su poslali u poštanske urede kako se ne bi otkrilo da se sadržaj postavlja iz Viacoma - rekao je Levine.

Viacom, koji je između ostalog vlasnik MTV-ja i Paramounta, tužbu protiv Youtubea podigao je 2007. rekavši da se na toj stranici neprestano pojavljuju serije, spotovi i glazbene emisije za koje Youtube nema prava prikazivanja. Tvrde da su nabrojili nekoliko tisuća snimki među kojima su South Park, Spužva Bob i MTV Unplugged.

Youtube se brani tzv. Digital Millenium Copyright Actom (DMCA) u kojem piše da stranica nije odgovorna za materijal koji postave korisnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije