Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesni uspjeh

Mladi robotičari na dva natjecanja osvojili čak 29 medalja

Robotika
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
27.04.2022.
u 09:40

Na Otvorenom prvenstvu Austrije u konkurenciji 60 ekipa osvojili su 11 medalja u sedam kategorija - šest zlatnih, tri srebrne i dvije brončane

Polaznici Programa iz robotike Centara izvrsnosti Varaždinske županije osvojili su na natjecanju RoboCup Junior, koje je ove godine održano virtualno od 14. do 21. travnja, te na Otvorenom prvenstvu Austrije, pregršt medalja.

Na Robocup Junioru u konkurenciji 113 ekipa osvojili su šest prvih, sedam drugih i pet trećih mjesta. Bilo je to i izlučno natjecanje za Europsko prvenstvo u robotici koje će se početkom lipnja održati u Portugalu. Na Europsko prvenstvo se plasiralo čak 14 polaznika Programa iz robotike Centara izvrsnosti Varaždinske županije: Antonela Nikolić, Mirta Obelić, Barbara Prutki, Luka Kolarić, Filip Meljnjak, Vanja Novoselec, Juraj Kolarić, Jakov Crnički, Franko Prikratki, Marin Rođak, Nino Petek, Borna Svržnjak, Nikša Vaupotić i Gabrijel Kraljić.

Na Otvorenom prvenstvu Austrije u konkurenciji 60 ekipa osvojili su 11 medalja u sedam kategorija - šest zlatnih, tri srebrne i dvije brončane, što je najbolji rezultat Hrvatske u posljednjih 12 godina. Dio varaždinskih mladih robotičara trenutno sudjeluje u virtualnom natjecanju Challenge Robocup Asia – Pacific Tianjin koje traje do sredine svibnja. S robotičarima rade mentori Ivica Kolarić, koji je i voditelj Programa iz robotike, Ivan Kolarić, Jelka Hrnjić i Marija Bencun. Osim učenika iz osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije, njegovi redovni polaznici su i mladi robotičari iz Zagreba.

VIDEO Studentice Prava pomele konkurenciju: 'Gotovo su im nudili poslove, sada su im otvorena vrata'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije