Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovanje novorođenčadi

Tajna 'farma beba': Oni ih kupuju, mijenjaju i prodaju za 1000 funti

Foto: Pixabay
1/5
19.04.2016.
u 16:53

Nakon dojave o lancu trgovine novorođenčadi, u subotnjoj noći policija je pretresla indijsku bolnicu. Slučaj je pokrenut kada je vodstvo ustanove prijavilo nestanak dva djeteta.

Tajna 'farma beba' otkrivena je u Indiji, gdje neželjena novorođenčad biva prodana za oko 1000 funti po djetetu, javlja Times of India.

Djeca rođena u izvanbračnim zajednicama ili kao posljedica silovanja, prodaju se privatnoj bolnici za posvajanje.

Nakon dojave o lancu trgovine novorođenčadi, u subotnjoj noći policija je pretresla bolnicu. Slučaj je pokrenut kada je vodstvo ustanove prijavilo nestanak dva djeteta.

Podignuta je optužnica protiv petero ljudi, uključujući ravnatelja bolnice, koje se krivi za kupnju i prodaju osoba za ropstvo te maloljetnika za prostituciju.

Dvoje novorođenčadi spašeno je, a troje prodano parovima koji ne mogu imati djecu, kako tvrdi lokalna policija.

Foto: Pixabay/Sarah Johnson

- Trudne djevojke obratile bi se doktorima da prekinu trudnoću, a oni bi ih uvjeravali u siguran porod u tajnosti - rekao je policijski službenik.

- Kada se dijete rodi, majka se otpušta, a bolničke vlasti tragaju za idealnim parovima koji će kupiti novorođenčad - dalje objašnjava.

Zabrinjavajuće je da su zdravstveni djelatnici, koji bi trebali željeti najbolje pacijentima, vođeni financijskim dobitkom. Trgovina ljudima mora se višestruko oboriti, a posvajanje biti u najboljem interesu za sve.

Policija i dalje traga za parovima koji su kupili, ali i prodavali djecu.

>> Danska najbolja zemlja za podizanje djeteta, Hrvatska se našla ispred Njemačke

>> Četveromjesečni Leo napokon ugledao svoju majku, pogledajte reakciju

Komentara 2

IN
inbox
23:28 19.04.2016.

ne radi se to samo u indiji. bolesni ljudi

TE
texas
23:31 19.04.2016.

bolje i to nego da ubijaju djecu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije