Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaoštravanje tenzija

'Krim je okupirani teritorij': SAD uvele nove sankcije zbog aneksije

Krim
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.04.2014.
u 08:25

- Krim je okupirani teritorij - kazao je američki dužnosnik David Cohen i dodao kako će nastaviti sankcionirati one koji su uključeni u kršenje ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Američko Ministarstvo financija uvelo je sankcije za bivšeg potpredsjednika ukrajinskog parlamenta, šest separatista sa Krima i jedne plinske kompanije sa Krima zbog ruskog pripajanja tog ukrajinskog poluotoka, piše ABC News.

- Krim je okupirani teritorij - kazao je američki dužnosnik David Cohen i dodao kako će nastaviti sankcionirati one koji su uključeni u kršenje ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Ovo je već treća "runda" sankcija koje je SAD uvela nakon ruskog pripajanja Krima koje je zategnulo odnose između SAD-a i Rusije te mnogi govore o novom "Hladnom ratu".

>>Putin prijeti Europi: Ako Ukrajinci ne plate plin, nećete ga dobiti ni vi!

>>Vrdoljak o Putinovu pismu: Hrvatska je najmanje ugrožena

Komentara 15

AA
aabbcc
10:24 12.04.2014.

EU mora priznati volju naroda i ne dozvoliti da je ameri guraju u propast i sukobe od kojih bi samo oni imali korist....

Avatar anticenzura
anticenzura
09:01 12.04.2014.

Ovi ameri su vise postali smijesni i mackama. Cuj oni s 17 triliona drzavnog deficita uveli sankcije bogatoj Rusiji. Za krepat.

PR
ProfStipe
08:42 12.04.2014.

Krim - na kojem većinu stanovništva čine Rusi - je "okupiran" a Irak je "oslobođen" :).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije