Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Britanija

Konzervativci i laburisti u mrtvoj predizbornoj utrci

vb
Reuters/PIXSELL
03.04.2015.
u 21:02

Relativno su loše prošli liberalni demokrati i njihov lider Nick Clegg (oko 10 posto), a jako dobro euroskeptični UKIP (20 posto)

Čak 7,4 milijuna Britanaca gledalo je sučeljavanje lidera sedam stranaka koje izlaze na parlamentarne izbore koji se održavaju u svibnju. Zanimljivo je to da su pobjedu u ovoj debati proglasili i vladajući konzervativci na čelu s Davidom Cameronom, ali i oporbeni laburisti Eda Milibanda koji se nadaju da bi na izborima mogli ostvariti dobar rezultat. No istraživanja javnog mnijenja nakon sučeljavanja pokazala su da jasnog pobjednika nema. Tako su i Miliband i Cameron otprilike dobili isti postotak glasova – oko 25 posto.

Relativno su loše prošli liberalni demokrati i njihov lider Nick Clegg (oko 10 posto), a jako dobro euroskeptični UKIP (20 posto). Škotska nacionalna stranka dobila je malo manje od 20 posto, što potvrđuje predviđanja da bi Škoti mogli odlučiti o rezultatu izbora.

>> Kraj ljevice i desnice: Nezadovoljni birači diljem Europe brišu stare podjele

Komentara 1

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
10:32 04.04.2015.

Ma dajte, pobijediti će superpopularni Josipović, javio Ipsos puls, ima prednost od 123123 posto, a i pobijedio je u sučeljavanju, je stoodsto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije