Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNOGORSKI PARLAMENTARNI IZBORI:

Đukanović optužuje Rusiju da financira kampanju protiv NATO-a

John Kerry, Jens Stoltenberg i Milo Đukanović
Foto: Reuters/PIXSELL
13.10.2016.
u 23:15

"Tradicionalna opozicija, prosrpske stranke sada su nositelji ruskih interesa na Balkanu"

Rusija pumpa novac u crnogorsku predizbornu kampanju u pokušaju da skrene zemlju s puta prema NATO-u, rekao je premijer Milo Đukanović u četvrtak u intervjuu za Reuters.

On je kazao da Moskva financira oporbene stranke koje vide nedjeljne parlamentarne izbore kao zadnju mogućnost da zaustave crnogorsko pristupanje Europskoj uniji i NATO-u.

"Rusija je angažirala ozbiljan financijski potencijal koji su, pretpostavljam, omogućili njezini oligarsi, a koji je usmjeren preko tajnih kanala kroz Srbiju i Republiku Srpsku", rekao je Đukanović.

"Tradicionalna opozicija, prosrpske stranke sada su nositelji ruskih interesa na Balkanu", dodao je.

U Crnoj Gori u nedjelju se održavaju parlamentarni izbori.

Crna Gora potpisala je pristupni protokol o članstvu u NATO-u, a on još mora biti ratificiran u svim zemljama članicama, dok s Europskom unijom vodi pristupne pregovore.

>> Kosovo 'ključa' zbog granice s Crnom Gorom, pastiri poručili: Gdje ćemo tjerati stada ovaca?

Komentara 22

UM
umpahpah2
06:47 14.10.2016.

Referendum,pa neka narod odluci.

Avatar nekakav
nekakav
09:06 14.10.2016.

milo, i ameri su protiv tebe, nakon 27 godina vođenja države sve si upropastio, i od zemlje napravio privatnu prčiju. imaš banke, firme, milijune vani.. obogatio si se najviše u vrijeme sankcija srj, jer si tada bio najveći krijumčar nana balkanu. gotov si, milo, zadnje miloševićevo kukavičje jaje. sve si karte bacio, a adute nikad nisi ni imao, samo si jako dobro blefirao.

PL
@ploto@
07:54 14.10.2016.

Inače SAD sve države u svojoj sferi utjecaja smatraju za svoj plijen i vlasništvo.U tim državama,stvarni gazda je američki veleposlanik koji izdaje naredbe i naputke lokalnim vlastima što trebaju uraditi i kako postupati.Isto kao i okupatorska komanda u Trećem Reichu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije