Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat u Siriji

Assad: Otvoren sam za dijalog sa SAD-om, ali ne smije biti ''pritiska na suverenitet' Sirije

Assad
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
27.03.2015.
u 07:58

SAD i dalje želi ispregovarati političko rješenje Sirijskoga građanskog rata bez Assada, kazali su nakon Kerryjevih izjava ranije ovog mjeseca američki dužnosnici

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad u intervjuu za CBS čiji se dio emitirao u četvrtak kazao je da je otvoren za dijalog sa SAD-om, ali da ne smije biti ''pritiska na suverenitet'' njegove zemlje, prenosi France 24.

Upitan da komentira komentare američkog državnog tajnika Johna Kerryja da bi Washington trebao pregovarati sa sirijskim čelnikom da prekine sukob u toj državi Assad je rekao:

''U principu u Siriji bismo mogli reći da je svaki dijalog pozitivna stvar, i mi ćemo biti otvoreni za bilo kakav dijalog temeljen na međusobnom poštovanju s bilo kim uključujući i SAD, u vezi bilo čega''.

SAD i dalje želi ispregovarati političko rješenje Sirijskog građanskog rata bez Assada, kazali su nakon Kerryjevih izjava ranije ovog mjeseca američki dužnosnici. State Department rekao je kasnije da se Washington nikada neće cjenkati s Assadom. Washington je jasno dao do znanja da je njihov prioritet u Siriji borba protiv Islamske države.

>> Zapad u stvari ne želi slom ISIL-a jer on čini ravnotežu s Hezbolahom

>> Assad: Sveti 
Oče, spreman 
sam pregovarati

Ključne riječi

Komentara 11

DU
dukidudoje
15:14 27.03.2015.

naravno najbolje je da se pregovara beskrajno, kao sa izraelsko -okupatorskim rezimom, i dok djeca i civili se ubijaju od strane takvih rezima, pregovori ce trajati i trajati, ne znam samo sta znacija za zapad "demokratija" ako je to prinzip pravednosti.

TA
takitako
15:25 27.03.2015.

pregovori kada se radi o trovanim arapskim djecacima, ili ubijenim na stotine, trovani gasom , e ali ako se radi o hitleru i trovanju nearapa sa njima nema pregovora.

OO
oooooooooo
08:43 27.03.2015.

ma kakvi pregovori, niti jedan pregovor u povijesti nije prodao oruzije, prema tome nema pregovora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije