Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUZEJ SUV. UMJETNOSTI

Zagrepčani pohrlili pogledati trofej Svjetskog prvenstva

Fifin trofej
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/39
23.02.2014.
u 14:49

Izložba je FIFA-ina trofeja službeno otvorena za javnost danas od 14 sati. Od tada će Muzej suvremene umjetnosti biti otvoren tijekom dva dana, 23. i 24. veljače, za sve posjetitelje i brojne zaljubljenike u nogomet, a bubnjari, freestyleri i plesači samo su uvod u to što posjetitelje očekuje kad uđu u Muzej.

Otvorenju izložbe izvornoga FIFA-ina trofeja Svjetskoga nogometnog prvenstva nazočili su danas u Muzeju suvremene umjetnosti mnogobrojni uzvanici i gosti koji su obišli poseban postav izložbe, fotografirali se s trofejom te uživali u brojnim interaktivnim i zabavnim sadržajima.

U okviru je svjetske putujuće izložbe pod pokroviteljstvom Coca-Cole izvorni FIFA-in trofej od čistoga 18-karatnog zlata prvi put u Hrvatskoj. Prigodu da ga vide među prvima su dobili državni, gradski dužnosnici, gospodarstvenici i javne osobe te naši zaposlenici koje je jutros na ekskluzivnome otvorenju izložbe ugostio njezin pokrovitelj i domaćin

Na otvorenju izložbe glavni direktor Coca-Cole Adria Clemens Brugger okupljenima je poželio dobrodošlicu i pozvao ih da dožive nezaboravno iskustvo:

- Malo će hrvatskih navijača ove godine putovati u daleki Brazil da bi uživo navijalo za reprezentaciju i sudjelovalo na tome svojevrsnom nogometnom festivalu. Zato smo ponosni što smo dio neponovljivoga ozračja i pozitivne energije Svjetskoga nogometnog prvenstva doveli u Hrvatsku. Pripremili smo niz nogometnih iznenađenja i pozivam sve posjetitelje da ih iskušaju.

Izložba je FIFA-ina trofeja službeno otvorena za javnost danas od 14 sati. Od tada će Muzej suvremene umjetnosti biti otvoren tijekom dva dana, 23. i 24. veljače, za sve posjetitelje i brojne zaljubljenike u nogomet, a bubnjari, freestyleri i plesači samo su uvod u to što posjetitelje očekuje kad uđu u Muzej.

Izvorni FIFA-in trofej, koji je dizajnirao talijanski umjetnik Silvio Gazzaniga, izrađen je od čistoga 18-karatnog zlata te dvaju slojeva poludragoga kamena malahita u podnožju, a visok je 36,8 centimetara i težak 6,175 kilograma. Smiju ga držati samo nekadašnji pobjednici Svjetskoga nogometnog prvenstva i čelnici država.

Na dosad najduljoj turneji koja je počela 12. rujna 2013. u Rio de Janeiru trofej će u devet mjeseci prijeći više od 150 000 kilometara te obići 90 država na šest kontinenata, uključujući i 53 države koje, poput Hrvatske, nikad nisu imale prigodu ugostiti FIFA-in trofej. Posebni zrakoplov kojim je FIFA-in pokal jučer stigao u Hrvatsku u utorak nastavlja svoje putovanje prema Turskoj.

>> Hrvatska u skupini s Italijom, Norveškom i Bugarskom!

Komentara 1

MA
matildica
19:11 23.02.2014.

to je čisto idolopoklonstvo nije mi jasno što bi ljudima trebao značiti ovaj nogometni trofej nisu li i židovi napravili zlatno tele da mu se klanjaju a znamo kako su kasnije kroz povi9jest prolazilinije kroz povi9jest prolazili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije