Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PERO MOČIBOB Nekadašnji napadač pjesnika

Volim Zagreb, ali sad navijam za Dinamo

nog-moci-txt.jpg
import
01.12.2006.
u 18:57

Pero Močibob, rođen 1951., veliki Zagrebov centarfor s početka sedamdesetih, danas će biti na vagi. Zagreb voli jer mu je podario najbolje godine karijere, a Dinamo jer je odnedavno član njegova Izvršnog odbora. - Radujem se gradskom derbiju - kazao je Močibob. - Volio bih da to bude lijepa utakmica, da publika bude zadovoljna. Obje momčadi igraju napadački i vjerujem da će to biti spektakl.

Močibob tvrdi da je Dinamo trenutačno mnogo jači i veliki favorit. - Navijat ću za Dinamo jer sam sada u klubu i stalo mi je do svakoga boda. Naslov prvaka nam je najvažniji cilj. No, ako i Zagreb pobijedi ili ostane neporažen, neće mi biti žao. Za Zagreb navijam u svakoj utakmici osim kad igra s Dinamom.

Močibob još od prošle sezone daruje umjetničku sliku najboljem igraču utakmice u Maksimiru. Tko će danas kući s dragocjenim trofejom? - Netko od dinamovaca! Eduardo? Pa on već ima toliko mojih slika da može otvoriti galeriju. Vi novinari ga birate, vi ste mu ih "poklonili". Ali, svaku je zaslužio, ovo je njegova velika sezona. Kakav je Zagreb? - Odličan! Igra fino i privlačno i želim mu sve najbolje. Sumnjam da može dostići Hajduk, ali za mene bi na kraju prvenstva najljepša slika bila: Dinamo prvi, Zagreb drugi.

Ivanković je pravo rješenje za europski Dinamo? - Treba mu dati potporu, zašto sumnjati u čovjeka? Da je barem došao prije, možda bismo još bili u Europi. Kuže vas je razočarao? - Bio sam jako razočaran kako smo igrali u Auxerreu. U susretu s Arsenalom bilo je sve u redu, ali to s Francuzima bilo je kukavički. Očekivao sam da će tada Kuže sam otići. Kuže je bio opterećen privatnim problemima? - To me nije zanimalo. Zašto bismo čovjeku zamjerali nešto što je napravio prije mnogo godina? To je kao da mene prozivate što sam se prije trideset godina tukao.

Ne, Kuže je pao samo zbog rezultatskog podbačaja. (T. D.)


Bez dana u Maksimiru

Močibob nikada nije igrao u Dinamu. Prije Zagreba igrao je za Zagrebačke plave (1968./1969.), a nakon odlaska iz Kranjčevićeve za Dinamo iz Vinkovaca (1975./1976.) i Antwerpen (1976./977.)


Zlatni dečko Kranjčevićeve

Pero Močibob bio je član zlatne Zagrebove generacije koja je 1973. ušla u Prvu ligu i pritom privukla rekordan broj gledatelja u Maksimir. Uzvratnu kvalifikacijsku utakmicu s Osijekom gledalo je više od 64.000 ljudi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije