Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO Balaban bez kazne za vrijeđanje Moralesa i napada na suca

Vlak: Balabanu se to ne smije ponoviti

02.02.2009.
u 21:22

Nakon susreta s Belchatowom, Dinamovi su nogometaši u ponedjeljak ujutro održali zanimljiv trening. Igrali su mali nogomet, bilo je uzbudljivo, jedna je momčad vodila s čak pet pogodaka prednosti, a na kraju je pobijeđena! Svi daju maksimum, osjeća se tiha napetost, svjesni su igrači da je počela borba za dresove, i najmanja sitnica može biti odlučujuća. Trener Marijan Vlak kaže:

Odlično trgovali
- Protiv Poljaka smo dobro igrali sat vremena i tako želim da momčad igra. No, pali smo nakon izmjena i to je možda i posljednje upozorenje igračima koji su ušli da takvom igrom sami sebe izbacuju iz sastava. Ne budu li agresivniji, neće igrati - kaže Vlak.

Dojma smo da je Vlak mislio na Moralesa, koji je, kao i Ibanez, igrao prilično loše. Ali ne treba ih sad zbog lošijega pripremnog poluvremena razapeti na križ, možda već protiv Teplica baš njih dvojica budu najbolji! To su pripreme i svaki ih igrač drukčije podnosi i prolazi. Robert Kovač se brzo prilagodio, bit će veliko pojačanje plavoj obrani. Slepička i Calello također su potvrdili visoku vrijednost. Dinamo je, to uopće nema dvojbe, napravio dobar posao ove zime dovođenjem te trojice igrača i sad je trenerov posao da od dobrog materijala sastavi i dobru momčad.

- Još dosta griješimo u igri, neke su pogreške i banalne. Recimo, izvođenje auta! Moramo to šablonizirati, ne smijemo gubiti baš svaku loptu kad imamo aut.

Jeste li se odlučili za 4-2-3-1 sustav igre?

- Ne, kombinirat ću ga sa 4-1-4-1 sustavom, a uvijek se možemo okrenuti klasičnoj 4-4-2 inačici.

Iako ste protiv Poljaka igrali dobro, ipak niste tu dobru igru materijalizirali pogocima, promašene su dvije velike prilike (Mandžukić). Nedostaje li vam pravi strijelac, tzv. killer?

Nervozni Balaban
- Imamo šest napadača, ali zasad nemamo tog “ubojicu”, to je točno. Vjerujem da ćemo treninzima poboljšati realizaciju, moramo se dovesti do automatizma u prilikama.

Tijekom dvoboja s Belchatowom, Balaban je bio nervozan - najprije je gurnuo suca rukom u glavu, potom je opsovao Moralesa, sve je to ružno izgledalo.

- To se ne smije ponoviti! Razgovarao sam s Balabanom, iznio je svoje viđenje. Nije kažnjen, ali ne želim ga ni amnestirati - rekao je trener Vlak.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije