Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biciklizam

Vivianiju prva etapa, pad Mohoriča 7 km prije cilja

Sinj: Talijan Elia Viviani pobjednik prve etape CRO Racea
Ivana Ivanovic
28.09.2023.
u 16:00

– Otkako smo sletjeli u Hrvatsku, s obzirom na vrijeme i vizure, i ja i ostatak momčadi osjećamo se kao da smo na godišnjem odmoru – dodao je.

Talijan Elia Viviani pobjednik je prve etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race vožene od Primoštena do Sinja u dužini od 181 kilometra. Iskusni je 34-godišnji Talijan do svoje prve ovogodišnje pobjede stigao na valu odličnog rada svoje momčadi koja je u posljednjih nekoliko kilometara izbila na čelo pelotona i pripremila mu sprint. Tik iza Vivianija ciljem je prošao drugi Danac Tobias Andresen (DSM-firmenich), dok je treći bio još jedan veteran, 36-godišnji Norvežanin Alexander Kristoff (Uno-X).

– Cijelu sezonu imam jako dobre rezultate tako da je ovo veliko olakšanje. Momčad mi je u završnim kilometrima napravila savršen "lead out". Ovdje sam kako bih osvojio što više etapa, dok će se za ukupnu pobjedu iz naše momčadi boriti Magnus Sheffield – rekao je Viviani, koji je u Hrvatsku stigao izravno iz Nizozemske, gdje je sudjelovao na Europskom prvenstvu.

– Otkako smo sletjeli u Hrvatsku, s obzirom na vrijeme i vizure, i ja i ostatak momčadi osjećamo se kao da smo na godišnjem odmoru – dodao je.

Zanimljivo, Viviani je bio pobjednik i posljednje etape prošlogodišnjeg CRO Racea pa možemo reći kako je pobijedio na dvije etape zaredom. Etapu je obilježio i pad prošlogodišnjeg pobjednika utrke, Slovenca Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious), koji se s još četiri-pet vozača našao na tlu otprilike sedam kilometara prije cilja. Iako mu je nedugo potom u pomoć pritekao momčadski kolega Fran Miholjević, Mohorič je ciljem prošao 50 sekundi iza glavne skupine te praktično ostao bez izgleda za ponavljanje prošlogodišnjeg uspjeha. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije