Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznati datumi

Virus je tada stigao u Hrvatsku i sve je stalo. Evo kada opet kreće Liga prvaka!

Chelsea - Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
19.04.2020.
u 17:15

Europsko nogometno prvenstvo igrat će se dogodine, a nacionalni savezi žele što prije nastaviti prvenstvo. I Uefa želi završiti ovogodišnju Ligu prvaka i Europsku ligu

Nakon što je Europa postala žarište epidemije koronavirusa uvedenu su striktne mjere kako bi se suzbilo širenje zaraze. Otkazivana su sportska natjecanja, prekidane su lige.

Europsko nogometno prvenstvo igrat će se dogodine, a nacionalni savezi žele što prije nastaviti prvenstvo. I Uefa želi završiti ovogodišnju Ligu prvaka i Europsku ligu.

Ugledni talijanski imunolog Francesco le Focce prošlog je mjeseca izjavio da je baš utakmica LP-a Atalanta - Valencia (4:1) koja se igrala u Milanu bila biološka bomba koja je uzrokovala brzo širenje virusa. 

- Bio je to vrhunac kolektivne euforije jer su tisuće ljudi bili udaljeni tek nekoliko centimetara. Grlili su se i ljubili nakon svakog gola. Mislim da je među njima bilo mnogo zaraženih osoba koji nisu htjeli propustiti utakmicu - kazao je talijanski imunolog.

Dvoboj se 19. veljače umjesto u Bergamu igrao u Milanu, a na stadionu San Siro bilo je 40.000 navijača. Samo nekoliko dana kasnije pandemija je buknula na sjeveru Italije i u Španjolskoj.

I prva zaražena osoba u Hrvatskoj bila je na toj utakmica. U međuvremenu mladić je ozdravio.

Natjecanje u Ligi prvaka prekinuto je tek dva tjedna kasnije nakon što su prolaz izborili Atalanta, madridski Atletico, Leipzig i PSG. Sada je Uefa predložila datum nastavka natjecanja.

Ostale utakmice četvrtfinala Barcelona - Napoli (1:1, rezultat 1. susreta), Bayern - Chelsea (3:0), Manchester City - Real M. (2:1) i Juventus - Lyon (0:1) trebale bi se igrati 7. i 8. kolovoza, a cijela Liga prvaka trebala bi se završiti do kraja mjeseca.

Tri dana kasnije igrale bi se prve utakmice četvrtfinala, a uzvrati bi bili 14. i 15. kolovoza. Bude li sve teklo po planu prvi susreti polufinala bili bi na rasporedu 18. i 19., a uzvrati 21. i 22. kolovoza.

Finale bi se 29. kolovoza igralo u Istanbulu. Europska liga ima isti plan, a finale bi se igralo 27. kolovoza u Gdanjsku.

Nova sezona Lige prvaka počela bi u listopadu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije