Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZVAO BIJES

Stigla 'dijagnoza' čovjeka koji je duboko razočarao Hrvate: On je težak karakter

Nikola Kalinić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
19.04.2020.
u 09:55

- Imao sam sreću što sam u Fiorentini vodio sjajnu momčad i imam lijepe uspomene na to razdoblje. Nikolu Kalinića pratio sam još dok je kao mlad stigao u Blackburn, ja sam tada radio u Engleskoj - rekao je Sousa

Bivši nogometaš, a sada trener Bordauxa Paulo Sousa govorio je o našem Nikoli Kaliniću kojeg je vodio u Fiorentini.

- Imao sam sreću što sam u Fiorentini vodio sjajnu momčad i imam lijepe uspomene na to razdoblje. Nikolu Kalinića pratio sam još dok je kao mlad stigao u Blackburn, ja sam tada radio u Engleskoj - rekao je Sousa pa dodao:

- Kalinić je težak karekter, ali je sjajan napadač.

Podsjećamo, Kalinić koji danas igra u Romi izazvao je burne reakcije u Hrvatskoj, ali i u svjetskoj javnosti, prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Pred kraj utakmice s Nigerijom odbio je ući u igru nakon čega ga je izbornik Zlatko Dalić usred prvenstva poslao kući. 

Kalinić je tada tvrdio da je imao problema s leđima, a Dalić je poslije otkrio da to nije bio prvi njegov "neposluh". Vatreni su na kraju senzacionalno osvojili svjetsko srebro, a Kalinićev potez nije se pokazao kao najpromišljeniji. Svejedno, piše mu se medalja sa SP-a.

– Kalinić se zagrijavao, ali nije htio ući u igru. Trebao je igrati u drugom poluvremenu. Istu stvar napravio je protiv Brazila u pripremnoj utakmici za SP, a ponovilo se i na treningu nakon Nigerije. Nisam imao izbora i poslao sam ga kući. Ni danas nisam sretan ni ponosan zbog te odluke - prisjetio se nedavno Zlatko Dalić u drugoj epizodi HRT-ova dokumentarca Junaci našeg doba.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Golum
Golum
10:28 19.04.2020.

Ne kuzim zasto tom liku dajete medijski prostor.

Avatar Mario1000
Mario1000
10:34 19.04.2020.

Zavrsena prica o ljenom nogonetasu

RE
RedTree
14:21 19.04.2020.

Je li trebao tako reagirati!? Naravno da nije, ali kad deset godina ulazite stalno po deset minuta, dosta drugih dobivalo bolji tretman, onda naravno da to vodi k frustraciji. Kad se njegovi golovi podijele s minutama na terenu, čovjek ispada da je efikasniji od Šukera, još kad se uzme u obzir da Mandžo tri godine prije svjetskog u reprezentaciji nije skoro ništa pokazivao, neke stvari postaju jasnije. Uostalom mislim da je Čačić imao sličan problem i s Lovrenom, samo što to tada nije bilo na velikom natjecanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije