Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETO U DUBROVNIKU

VIDEO Jugaši odbili odigrati utakmicu jer protivnici nisu testirani na koronavirus!

Vaterpolisti Juga odbili ući u bazen s igračima Solarisa jer nisu testirani na koronu
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/5
04.05.2021.
u 19:24

Još se čeka službeno priopćenje Dubrovčana, ali i Saveza jer nije u ovom trenutku jasno kako će se tretirati to odbijanje ulaska u bazen.

Jug i Solaris od 18 sati trebali su igrati polufinalnu utakmicu vaterpolskog prvenstva Hrvatske, ali domaći igrači nisu željeli zaigrati jer se doznalo da gosti nisu testirani na koronavirus.

Problem je nastao iz razloga što vaterpolisti Solarisa nisu do 2. svibnja navečer ni znali da igraju polufinale s Jugom. Naime, Primorje je upravo zbog koronavirusa moralo predati svoje mjesto u tom dijelu natjecanja i Šibenčani su trebali "uskočiti".

I jesu uskočili u bazen, ali protivnika nije bilo. Ujedno, branili su se da nisu znali ništa oko testiranja jer im nitko nije spomenuo tako nešto.

Iz Juga su poručili da bi bilo previše rizično igrati jer se virus nakon prve utakmice Solarisa i Primorja proširio kod igrača šibenske momčadi.

Još se čeka službeno priopćenje Dubrovčana, ali i Saveza jer nije u ovom trenutku jasno kako će se tretirati to odbijanje ulaska u bazen. Iako, razlozi jesu valjani, bar se čini "na prvu"...

Ključne riječi

Komentara 2

BR
Breoxs
20:37 04.05.2021.

Nema tu neke velike logike! Neka Jug traži mišljenje Nacionalnog stožera, Krunoslava Capaka, Vilja Beroša i Alemke Markotić. Iskustvo nas je naučilo da ništa nije važnije od zdravlja. Ni prvi ni zadnji put da se neka utakmica odgađa, treba samo slušati struku i pravodobno javiti klubovima koje su propozicije vezano uz COVID-19, a ne politizirati, ratovati priopćenjima, stvarati još veću zbrku u javnosti. Sportaši moraju biti primjer i uzor svima, a pravila moraju biti jasna i za sve jednaka. Ako su se odgodile Olimpijske igre i Europsko prvenstvo u nogometu, Roland Garros 2020. uopće nije odigran, ne vidim razloga da se i jedna potpuno nebitna utakmica, u potpuno nebitnom sportu odigra s odgodom od 48 sati.

BR
Breoxs
20:28 04.05.2021.

Pa valjda postoji neki povjerenik natjecanja, valjda postoji odluka mjerodavnog organa vezano uz COVID-19 i obvezu testiranja? Ako je testiranje obavezno, onda je sve jasno, ako u pravilima natjecanja ne postoji takva odluka onda je netko trebao donijeti odluku kojom će se utakmica odgoditi, a ne da se sada proziva Jug kao klub koji navodno "minira" natjecanje i samovoljno postupa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije