Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski džudo savez

Veliko povjerenje Hrvatu: Hrvoju Lindiju i treći mandat sportskog direktora EJU-a

Judo
Sanjin Strukic/PIXSELL
17.12.2020.
u 16:17

Veliki ugled Hrvatskog džudo saveza oslikava i činjenica da je prošli tjedan predsjednica istog dr. sc. Sana Čorak izabrana za savjetnicu Europske komisije za ravnopravnost spolova

Na godišnjoj skupštini Europske džudaške unije (EJU), održanoj putem videokonferencije, za novog (starog) sportskog direktora ove kontinentalne asocijacije izabran je 43-godišnji I Hrvoje Lindi, dugogodišnji glavni tajnik Hrvatskog džudo saveza.

Lindiju će ovo biti treći mandat na ovoj dužnosti, a od pomoći mu je sigurno bilo i to što se nacionalni savez, čiji je godinama prvi operativac, istaknuo kao uspješan domaćin mnogih međunarodnih džudaških natjecanja.

A posebno snažan odjek imala je ovojesenska organizacija dva Prvenstva Europe (juniori, U-23) u porečkom balonu koja su provedena gotovo pa savršeno, po svim protuepidemijskim standardima.

A sve to isčitava se i iz izjave njegova europskog šefa, predsjednika Europske džudaške unije Sergeja Solovejčika:

- Još jednom se želim zahvaliti Hrvatskom džudo savezu i svim članovima organizacijskog odbora europskih prvenstava za juniore i mlađe seniore u Poreču na iznimnom trudu i uspjehu održavanja tako izazovnih natjecanja.

Lindi je diplomirani kineziolog, a kao aktivni džudaš bio je juniorski prvak države i treći senior u Hrvatskoj. Na svom reizboru zahvalio se ovim riječima:

- Zahvalan sam kolegama iz cijele Europe što prepoznaju trud koji ulažem u svakodnevni rad, zajedno s cijelim svojim timom. Potvrda je to i rada svih u HJS-u koji je prepoznat kao jedan od najboljih organizatora u džudaškom svijetu te po efikasnosti uz jako mali broj ljudi.

Da je Hrvatski džudo savez jedan od najbolje organiziranih nacionalnih saveza u Hrvatskoj oslikava i činjenica da je predsjednica istog dr. sc. Sanda Čorak prošlog tjedna imenovana za savjetnicu Europske komisije za ravnopravnost spolova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije