Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNI KUP

Modri u kvartu s najviše navijača Dinama jedva stigli do pobjede!

Ponikve
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/7
24.09.2014.
u 17:22

U zagrebačkom Stenjevcu završilo je 2:1 za modre, ali Ponikve su vodile 1:0.

Trener Dinama Zoran Mamić napominjao je da ne misli na Celtic već na Ponikve, ali njegovi igrači očito nisu bili toliko puni elana za susret 1/16 finala Kupa jer su jedva izborili pobjedu od 2:1 u jednom od ''najdinamovskijih'' kvartova u Zagrebu – na Stenjevcu. Iako Ponikve pripadaju jednako i Gajnicama, da ne bi bilo!

Bilo je to ujedno prvo gostovanje Dinama od neovisnosti s Ponikvama, a to pomalo začuđuje jer odatle potječu Mario Harmat, Frane Čačić, Hrvoje Štrok, Hrvoje Pipinić, Željko Bogadi, Milan Badelj i Domagoj Antolić. Zato ne čudi što je sve bilo puno, skupilo se dvije tisuće navijača i osim dobre zabave, nadali su se i iznenađenju jednakom onom iz Dugog Sela ili Ivanića.

I krenulo je sjajno jer je klub iz četvrte lige već u 16. minuti zabio, Ivan Klarić doveo je domaće do delirija, svi su već razmišljali o prolasku dalje, bili su dobro raspoloženi, a nogometaši su na terenu igrali kao "ludi". Ipak, moglo se očekivati da će Dinamo preuzeti inicijativu, a pokušavali su Fernandes i Taravel koji su se oporavili.

No nije išlo, klub iz četvrte lige igrao je srčano i time nadomještao manjak kvalitete i fizičke spreme. Nažalost, nije tako moglo vječno, modri su ipak u 34. minuti izjednačili preko Henriqueza, kojeg je odlično uposlio Taravel. Svejedno, Ponikve će uvijek pamtiti da su prvih 45. minuta bili egal s velikim Dinamom.

Ne samo 45. minuta, pokleknuli su tek u 75. nakon pogotka Ognjena Vukojevića, koji je prvi put u karijeri bio kapetan Dinama. Ali, prije tog primljenog pogotka Ivan Klarić imao je priliku zabiti za novo vodstvo, no srce je očito jako zakucalo i on je zapucao veliku priliku. Točnije, Ježina je obranio.

Nakon toga nije više bilo snage, a nije pomagala ni podrška s tribina, rekreativci ipak nisu uspjeli otići do kraja i šokirati aktualnog hrvatskog nogometnog prvaka.

OSTALI REZULTATI:

Antin – Varaždin 0:1
Funtana – Hajduk 0:2
Međimurje – Vinogradar 0:2
Bistra – Cibalia 0:2
GOŠK – Pomorac 7:0
Podravac – Šibenik 1:3
Novigrad – Inter Z. 2:0
Opatija – Zagreb 3:3
Ponikve – Dinamo 1:2
Segesta – Split 0:2
Slavonija Požega – Istra 1961 2:3
Vuteks Sloga – Osijek 0:3
Zagora – Zadar 1:5
Zrinski – Slaven Belupo 1:5

>> Mamić: Ne razmišljam o Celticu, već o Ponikvama

>> Bijeli u Funtani, tamo gdje su se napili Bilić boysi

TIJEK SUSRETA UŽIVO:

PONIKVE – DINAMO 1:2 (Klarić 25'/Henriquez 34', Vukojević 75')

90' >> Završila je utakmica u Stenjevcu, Dinamo je stigao teške pobjede.

75' >> Pokleknule su Ponikve, Dinamo vodi! Vukojević je zabio s desetak metara tako što je primio loptu na prsa nakon nabačaja Fernandesa.

63' >> Dinamo i dalje ima inicijativu, ali nije konkretan. Treba napomenuti, Ponikve su četvrta liga.

50' >> Kakva prilika za Ponikve! Gusković je prošao, dao povratnu loptu na 11 metara, naciljao je Klarić, ali je Ježina obranio!

48' >> Ušao je Antolić, domaći dečko! Naravno da su ga svi pozdravili pljeskom.

46' >> Počeo je drugi dio i dvije tisuće znatiželjnika u Stenjevcu nadaju se ponavljanju Dugog Sela ili Naftaša iz Ivanića – koji su izbacili modre u Kupu.

45' >> Završilo je prvo poluvrijeme.

34' >> Nije moglo vječno, Taravel šalje dugu loptu, Henriquez izlazi sam pred vratara i zabija za 1:1.

28' >> Dinamo je dodatno pritisnuo, ali još uvijek Ponikve nisu kapitulirale.

24' >> Isplatilo se, Klarić dovodi Ponikve u vodstvo, erupcija oduševljenja na stadionu!

10' >> Dinamo ima dominaciju, ali domaćin nošen podrškom s tribina igra bez straha.

>> Sve je spremno za praznik nogometa u jednom od zagrebačkih kvartova gdje je najviše navijača Dinama.

Komentara 19

MA
maxxxx
17:40 24.09.2014.

ajde da ima neki novinar koji zna da su Ponikve iz Stenjevca, a ne iz Gajnica

DI
dinamojavolim1
18:15 24.09.2014.

bravo decki...i kup je nas:)

WE
westsideZG
22:45 24.09.2014.

Odlicna igra zelenih!Prije 15-tak godina bilo nas je oko 3 mozda 4 tisuce na tekmi ponikve vs samobor.Mislim da je bila tekma za ulazak u 2 ligu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije