Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Veliki okršaj u Dubrovniku: Jadran stigao nadomak obrane titule nakon trilera peteraca

Split: Jadran i Jug susreli se u prpvoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
24.05.2024.
u 20:59

Pet sekundi prije kraja Daube je razgalio domaće navijače kada je zabio za 11-11, ali upravo Daube nije realizirao posljednji peterac kod raspucavanja te su Splićani poveli 2-0 u seriji na tri pobjede.

Vaterpolisti splitskog Jadrana, aktualni hrvatski prvaci, poveli su s 2-0 u ovosezonskoj finalnoj seriji protiv Jug Adriatic osiguranja nakon što su u Dubrovniku slavili poslije peteraca 15-13 (2-2, 1-2, 5-2, 3-5; 4-2). U prvom susretu Jadran je kao domaćin pobijedio 14-10, a sada će 28. svibnja na svom plivalištu imati priliku pobijediti i treći put u ovom finalu te time obraniti naslov prvaka.

U drugom ogledu prvi strijelac Splićana bio je Loren Fatović s četiri gola. Po dva su dodali Jerko Marinić Kragić i Zvonimir Butić. Prvi strijelac domaćina bio je Hannes Daube s tri gola, dok su dva dali Franko Lazić i Marko Žuvela.

Cijela utakmica ovog petka odigrana je u valovima, malo su dominirali jedni, malo drugi. Ogled je počeo golovima Daubea i Cabanasa za 2-0 dubrovačkog sastava, ali su Splićani potom okrenuli rezultat. Do kraja prve četvrtine je bilo 2-2, a početkom druge dionice Jadran je i poveo 3-2.

Uslijedila je potom odlična obrambena igra domaćina, na čelu s golmanom Popadićem pa je Jug AO od 2-3 došao do vodstva 5-3. Bilo je tad vrijeme da krenu Splićani koji su nanizali četiri pogotka i pred kraja treće dionice poveli 7-5.

Igralo se potom u ritmu pogodak za pogodak, s tim da su stalno gol prednosti imali aktualni prvaci, igrači Jadrana. Ipak, dvoboj preokreta morao je na takav način i završiti pa je Jug AO opet poveo dvije minute prije kraja kada je Lazić pogodio za 10-9. Možda i meč-loptu za Jug AO potom je propustio Cabanas koji je sam pred suparničkim golmanom pogodio vratnicu umjesto mrežu za 11-9, a na drugoj strani su uslijedili golovi Radovića i Fatovića za 11-10 Splićana.

Pet sekundi prije kraja Daube je razgalio domaće navijače kada je zabio za 11-11, ali upravo Daube nije realizirao posljednji peterac kod raspucavanja te su Splićani poveli 2-0 u seriji na tri pobjede.

Treća utakmica igra se u Splitu 28. svibnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije