Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska - Jadran

Vaterpolisti se večeras vraćaju 30 godina unatrag, ali imaju i razloga za to

Perica Bukić
Screenshot
16.01.2022.
u 14:51

Osjetili smo koliko je cijela Hrvatska uz nas te da prati naše uspjehe i rezultate. Istovremeno, bilo je i puno loših vijesti o napadima na naše gradove, ali evo mi smo imali privilegij da damo malo svijetla i pozitivnih vijesti ljudima u Hrvatskoj, kaže danas Bukić

Revijalnom utakmicom između Hrvatske i splitskog Jadrana bit će večeras u 18 sati (HTV 2) na bazenu Mladosti u Zagrebu obilježena 30. obljetnica međunarodnog priznanja Hrvatske, kao i 30. obljetnica Jadranova osvajanja Kupa prvaka. Splićani, pojačani s igračima Mladosti Pericom Bukićem i Dubravkom Šimencom, donijeli su tada Hrvatskoj prvi međunarodni trofej.

- To su zaista bila vremena, kako se kaže, ponosa i slave. U trenucima priznanja neovisnosti Republike Hrvatske te početka agresije na Republiku Hrvatsku, imali smo prigodu boriti se za prvi veliki trofej samostalne Hrvatske. Osvajanje naslova prvaka Europe u kapici splitskog Jadrana bio je pravi pothvat cijelog hrvatskog sporta i vaterpola. Osjetili smo koliko je cijela Hrvatska uz nas te da prati naše uspjehe i rezultate. Istovremeno, bilo je i puno loših vijesti o napadima na naše gradove, ali evo mi smo imali privilegij da damo malo svijetla i pozitivnih vijesti ljudima u Hrvatskoj - prisjetio se tadašnji igrač Jadrana, a sadašnji izvršni direktor HVS-a, Perica Bukić.

Podsjetimo da je Jadran do naslova europskog prvaka stigao 29. veljače 1992. (pobijedivši u finalu Savonu), u mjesecima kada su Splićani zbog rata protiv Hrvatske bili praktično prognanici. Jadranaši su na tom europskom putu prešli čak 35.000 kilometara, a domaće su utakmice igrali u Trstu. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije