Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO ČEKA HAJDUK

Nikola Kalinić poručio Dinamu: 'Hajduk je najveći hrvatski klub, dolazimo po trofej!'

Split: HNK Hajduk održao je konferenciju za novinare uoči utakmice protiv Dinama
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
07.07.2022.
u 15:00

Na Poljudu je održana konferencija za medije Hajduka uoči puta za Zagreb, gdje se u subotu igra prva utakmica sezone, derbi Splićana protiv Dinama u borbi za Superkup.

U subotu na Maksimiru igra se prva utakmica sezone, Hajduk dolazi u goste Dinamu u borbi za Superkup. Derbi na Maksimiru na rasporedu je u subotu od 20 sati, sudi ga Igor Pajač, a očekuje se da će kapacitet Maksimira biti do kraja popunjen. Iz Splita kreće 2500 navijača. Pred novinarima na Poljudu danas su izašli trener Hajduka Valdas Dambrauskas i napadač Nikola Kalinić.

"Zadovoljan sam pripremama, smatram da smo dobro radili. Istina je da ne volim gubiti, ali ipak su to prijateljske utakmice. Ono što je važno jest da smo radili dobro. Imali smo kratak odmor i mislim da ćemo biti u pravoj formi za ono što nas čeka. Iza nas je najdosadniji dio godine, sad konačno krećemo s nogometom. I krećemo borbom za još jedan trofej, to mi je posebno drago, s trofejom smo završili prošlu sezonu. Veseli me to, Hajduk dugo nije bio u takvoj situaciji", u uvodu je kazao Dambrauskas.

O pripremama bez pobjede: "Poraze ne volim, ali nisu nam teško pali"

Osvrnuo se Hajdukov trener na činjenicu da je klub pripreme u Austriji završio bez pobjede.

"Igrali smo s jakim protivnicima, neke smo stvari željeli isprobati i nisu nam teško pali porazi u tim susretima. Uvijek je lijepo pobijediti, rekao sam već da poraze ne volim, ali neke druge stvari bile su bitnije i bile su dobre"

07.07.2022.,Split - Hajduk odrzao konferenciju za medije uoci utakmice SuperSport Superkupa. Na konferenciji je govorio trener Valdas Dambrauskasa i Nikola Kalinic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

"Ne mogu govoriti o tome je li Hajduk jači sada nego što je bio na kraju prošle sezone. Ne mogu također uspoređivati rad trenera Gustafssona na početku prošle sezone. U drugom tjednu priprema pokazali smo neke vrhunske stvari, a što je bilo prošlo ljeto, tamo i ostaje. Znam da sada imamo četiri jako dobra stopera, zadovoljni smo s igrom Dominika Prpića u odigranim prijateljskim susretima i smatram da će nam dobro doći. Svaki igrač koji dođe u Hajduk mora se brzo prilagoditi, to vrijedi i za Borekovića koji ima puno iskustva. Takav igrač nam je trebao, možda će trebati vremena da se pokaže i svidi navijačima, ali omogućit će nam da igramo s više podignutom zadnjom linijom", objašnjava trener Hajduka. 

"Kad gubiš na klupi Hajduka nije dobro, u Superkupu će odlučivati  detalji"

Krenuo je potom na glavnu temu, utakmicu s Dinamom.

"Neće to biti lagana utakmica ni za nas niti za njih. Možda nećemo biti u najjačoj formi, početak je sezone, ali cilj je da se dižemo za ono što nas čeka u Europi. No, ovo je važna utakmica, igra se za trofej i zato možda nećemo umirati u ljepoti. Obje momčadi sada žele vidjeti gdje su i na čemu su, a pobjednika će odlučiti detalji. Ne vjerujem da ćemo gledati run 'n' gun utakmicu, bit će tu puno više kontroliranog nogometa. Prošle sezone u odigranim derbijima nisam vidio da je Dinamo bio bolji od nas. Bilo je stvari koje su mogle izgledati bolje, kako kod nas tako i kod njih, ali činjenica je da smo mi željeli dominirati, da smo pritiskali i pokazali smo želju da u svakom dijelu budemo bolja momčad", rekao je Dambrauskas i naglasio:

"U novoj sezoni želim korak naprijed. Kad gubiš na klupi Hajduka to nikad nije dobro, a kad pobjeđuješ onda se očekuje da tako i nastaviš. Napraviti korak više je ekstremno teško. Bili smo drugi  na kraju sezone i jedino što sada možemo napraviti je da budemo prvi. Uzeli smo Kup, tu se više ne može, ali može se više u Europi".

"Nemojte o transferima, molim vas"

Pitanje o prijelaznom roku trener je elegantno izbjegao.

"To je pitanje za sportskog direktora. Nismo puno toga promijenili u momčadi te možemo zadržati stil igre iz prošle sezone. A prošle sezone smo igrali dobro, osvojili smo trofej i mislim da možemo tako nastaviti i u ovoj sezoni, vjerujem da ćemo se s vremenom dizati u formi i igri. Da, ostali smo bez nekoliko stopera, ali proces selekcije nikad ne prestaje i trajat će do kraja ovog prijelaznog roka, to mogu kazati"

Novinari su ipak bili uporni, sve zanima hoće li biti još dolazaka jer Hajduk je ostao bez Ferra i Simića, a stigao je samo Boreković.

07.07.2022.,Split - Hajduk odrzao konferenciju za medije uoci utakmice SuperSport Superkupa. Na konferenciji je govorio trener Valdas Dambrauskasa i Nikola Kalinic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

"Nemojte me ispitivati o transferima, molim vas. Za taj dio organizirat ćemo sastanak s predsjednikom i sportskim direktorom, to su pitanja za njih. Možda tu postoji neki problem u komunikaciji, ali ja sam s ovim kadrom zadovoljan, smatram da smo dobro pokriveni na svim pozicijama"

Trener je dobio i pitanje o Josipu Drmiću koji je stigao u Dinamo.

"To je sad pitanje za trenera Dinama. Ne znam kako će Dinamo igrati, hoće li imati dva ili tri napadača u kadru. Je li naš napad bolji? To je sve samo na papiru, a teren je mjerilo. Dinamo je s razlogom prvak Hrvatske, kvalitetna su ekipa koju mi želimo prestići" 

Kalinić:  "Hajduk je najveći hrvatski klub, dolazimo po trofej!"

Riječ je sada dobio Nikola Kalinić, koji je na pripremama odradio i novinarsku ulogu na sad već legendarnoj press konferenciji u Austriji, gdje je njegov prezimenjak Lovre postao Hajdukov igrač 'za stalno'. Nikola mu je uz ostale suigrače postavljao pitanja iz publike, bila je to izvrsna ideja klupske PR službe.

"Bilo je to lijepo, ali moram reći da se ne vidim u novinarstvu, ne bih to baš radio", započeo je Kalinić.

"Što se tiče utakmice, ni mi ni oni nismo u pravoj formi, pripreme su tek završile, pa će nam derbi pokazati gdje smo trenutno. Kako sezona bude odmicala, mi ćemo se dizati. Dinamo je uvijek jak, a sada su se dodatno pojačali. O njima znamo sve, kao što oni znaju o nama. No moramo gledati sebe i svoju igru. Ako smo pravi, ne trebamo se bojati protivnika, tko god da je s druge strane. Ipak treba naglasiti da Dinamo ima odličnu ekipu, sada s novim igračima još i bolju. Ali oni znaju da je Hajduk uvijek Hajduk. Možemo pobijediti zajedništvom, od golmana do napadača moramo biti složni. U nama je ogromna želja za trofejima, moramo pomagati jedni drugima i ako bude tako, nemamo se čega bojati. Ne možemo obećati da ćemo osvojiti naslov, nogomet nije takav sport, obećanja nikad ne prolaze. Idemo se boriti utakmicu po utakmicu, borit ćemo se za naslov jer je Hajduk najveći hrvatski klub i uvijek se mora boriti za sve trofeje", poručio je Hajkdukov napadač i bivši hrvatski reprezentativac.

Kazao je da Hajduk ima samopouzdanja, podsjetio je da su prošle sezone u četiri utakmice s Dinamom bilo bolja momčad te na kraju poslao i poruku navijačima: 

"To su najbolji navijači u Hrvatskoj, bit će to tako i ove sezone. Mi ćemo na terenu pokušati vratiti našim navijačima za ono što nam daju, mi ćemo dati više od 100 posto i osvajati trofeje. Imam osjećaj da poznajem pola vlaka koji kreće za Zagreb, puno nam znači što dolaze u tako velikom broju i momci, svaka vam čast!" 

VIDEO: Sviđaju li vam se novi dresovi Dinama? 'Osjeti plavo' novi je slogan ovogodišnje kampanje!

Ključne riječi

Komentara 15

ZV
zvezdomor
15:01 07.07.2022.

hahaha...koji luzer

CA
Catalonia
15:36 07.07.2022.

jajduk nikad nije bil niti bu bil najveci Hrvatsi klub,ali bas ni po cemu.

TO
Tomi
15:44 07.07.2022.

Izdajica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije