Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLALOM u wengenu

Kostelić izletio, Zubčiću i Zrnčiću izmakla druga vožnja

Ivica Kostelić
Foto: Reuters/Pixsell
17.01.2015.
u 14:45

Kostelić je startao 21., Zubčić 55., a Natko Zrnčić-Dim 64.

Hrvatski skijaši nisu uspjeli izboriti nastup u drugoj vožnji slaloma i tako ponoviti sjajne jučerašnje rezultate u švicarskom Wengenu. Ivica Kostelić nije završio vožnju dok je Filipu Zubčiću i Natku Zrnčiću-Dimu plasman među najboljih 30 izmakao za nekoliko pozicija.

Kostelić je na teškoj stazi startao 21. i zahvatio vrata već u prvom dijelu vožnje. Zubčić je sa startnim brojem 55 vožnju završio na 33. mjestu dok je Zrnčić krenuo 64., a završio je na 35. mjestu.

Vodeći slalomaš Marcel Hirscher također je odustao, a ciljem nisu prošli niti Šveđani Bäck, Byggmark i Lahdenperä. Gusti snijeg svima je stvarao teškoće.

Vodeći nakon prve vožnje bio je Šveđanin Hargin ispred Talijana Grossa i Norvežana Kristoffersena.

Ipak, na kraju je slavio Nijemac Neureuther zahvaljujući sjajnoj drugoj vožnji. Hargin je završio na šestom mjestu zbog očajne druge vožnje u kojoj je imao 26. vrijeme.

Wengen, slalom:

1. Felix Neureuther (Njemačka) 1:46.93

2. Stefano Gross (Italija) +0.20

3. Henrik Kristoffersen (Norveška) +0.44

4. Alexis Pinturault (Francuska) +0.60

5. Aleksander Horošilov (Rusija) +0.85

Ivica Kostelić jučer je trećim mjestom u superkombinaciji izborio šezdeseto postolje u karijeri u Svjetskom kupu dok je Natko Zrnčić-Dim osvojio sjajno šesto mjesto. Kostelić se tako vratio na postolje u Svjetskom kupu nakon 22 mjeseca.

– Kako je išla prošla i kako je krenula ova sezona, ovo je za mene veliko olakšanje - rekao je Ivica.

>>Kostelić: Za mene je ovo treće mjesto baš kao pobjeda

Komentara 2

BO
bobance70
11:08 17.01.2015.

Trabao je već do sada, da se vrati na stazu! - Gde je?

DL
danijel.lunko.1
11:58 17.01.2015.

šteta što je izletio nadam se da će filip i natko biti bolji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije