Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski skijaški kup

Kostelić: Za mene je ovo treće mjesto baš kao pobjeda

Ivica Kostelić
Foto: REUTERS/Denis Balibouse
17.01.2015.
u 08:15

Ivici je ovo bilo već 13. postolje u Wengenu, a čak 60. u karijeri.

Kralj Wengena još uvijek se ne da s postolja. Trinaesti put u karijeri Ivica Kostelić plasirao se među trojicu najbržih na slavnom švicarskom skijalištu.

Šezdeseto postolje u karijeri izborio je u alpskoj kombinaciji odnosno kombinaciji spustaške i jedne slalomske vožnje, a to treće mjesto značilo je i Ivičin povratak na postolje u Svjetskom kupu nakon 22 mjeseca.

Kolo sreće Ivici u korist

Vrijedan plasman izborio je i Ivičin prijatelj i vjenčani kum Natko Zrnčić Dim. Premda je lani na istoj stazi bio treći, ovaj se put zadovoljio i šestim mjestom.

Nakon silaska s postolja, koje je dijelio sa Švicarcem Jankom i Francuzom Muffat-Jeandetom, Ivica je zvučao pobjednički:

– Jako sam sretan. Za mene je ovo kao pobjeda. Imao sam i malo sreće jer sam bio pet stotinki ispred Mayera, no vjerujem da sam to i zaslužio. Uostalom, kolo sreće se okreće i nekad izgubiš za par stotinki, a nekad dobiješ. Ja sam danas bio na dobroj strani tog sata.

Posljednji put Ivica se smiješio s postolja i mahao poklonicima 17. ožujka 2013. na završnici Svjetskog kupa u Lenzerheideu (treći u slalomu). Iz te je sezone i njegova posljednja pobjeda, ona slalomska iz Kranjske Gore.

– Kako je išla prošla i kako je krenula ova sezona, ovo je za mene veliko olakšanje.

Nakon prve vožnje, a ona je vožena na skraćenom spustu, za kasnijim pobjednikom Carlom Jankom Hrvati su zaostajali 2.11 sekundi (Ivica) odnosno 2.46 sekundi (Natko). Bili su to obećavajući zaostaci posebice zbog toga što ovu utrku nije vozio nitko od vrhunskih slalomaša osim Alexisa Pinturaulta. No on je već nakon spusta jako zaostajao (+3.29) pa je na koncu lanjski pobjednik Kitzbühela i drugoplasirani ovdje bio tek deseti.

– Kada sam u ciljnoj ravnini slalomskog laufa vidio da sam sporiji od vodećeg 7 stotinki, bio sam malo razočaran, no kada sam vidio međuvremena, koja nisu bila baš tako dobra, moram biti zadovoljan. Dobar spust bio je odlučujući, bez njega se ovdje ništa ne bi dalo učiniti. Osim toga, ovo je jedan od najtežih slaloma na svijetu, možda i najteži, koji je spustašima jako teško voziti.

Danas se vozi slalom

U zadovoljstvu vlastitom izvedbom "kupao" se i Natko Zrnčić Dim:

– Jako sam zadovoljan jer sam pokazao da sam i dalje u kombinacijskom vrhu. Doduše, mogao sam ja danas završiti i na postolju da sam bolje vozio donji dio spusta i prvih nekoliko vrata slaloma.

Priliku za bolji spustaški nastup imat će Natko već u nedjelju kada se vozi legendarni wengenski spust, a Ivica će već danas na slalomsku stazu (u 10 i 13 sati) zajedno s Filipom Zubčićem.

>>Kostelić konačno na postolju: U Wengenu stigao do 3. mjesta!

Komentara 1

JA
james49
10:27 17.01.2015.

Hajde, fala Bogu da se i njemu konačno poklopilo. Dobro za skroz izlomatanog dedeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije