Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORIS ŽIVKOVIĆ ZA VEČERNJI TV

VIDEO Jadno i tužno je to što je publika napravila Livaji, a u finalu sam za 'životinju' Brozovića

Boris Živković
Foto: Večernji TV
1/8
09.06.2023.
u 10:26

– Jadno je i tužno da se nešto tako može dogoditi. Tu mislim na reakciju publike, a igrač je čovjek od krvi i mesa. Nije mi jasno da se to može dogoditi na treningu – rekao je Živković o incidentu na Rujevici.

Manchester City i Inter sutra će u finalu Lige prvaka odlučiti tko će biti novi prvak Europe. Tim povodom u studio smo pozvali Borisa Živkovića, nekadašnjeg hrvatskog nogometnog reprezentativca. Uz bogatu nogometnu karijeru, Živković se može pohvaliti da je igrao finale Lige prvaka. Bilo je to 2002. godine kada je njegov Bayer izgubio od od Real Madrida 2:1. S njim je razgovarao naš novinar Tomislav Dasović.

– Bilo je lijepo na početku. Nažalost, nismo uspjeli pobijediti, ali bila je lijepa uspomena. Zadnjih 10-ak minuta imali smo tri, četiri stopostotne šanse, oni su se branili sa svih 10 igrača. Mislim da je to prva utakmica Casillasa, on je ušao i zamijenio njihova vratara.

Pobjednika je presudio Zidane fenomenalnim golom.

– Stanić mi govori da sam imao najbolji pogled... To je nemoguća situacija jer nije bio centaršut. Roberto Carlos s korner-linije napucao je loptu, jedva ju je stigao. Stajao sam na prvoj vratnici zbog centaršuta. Pada svijeća u šesnaesterac, Zidane puca, a mi se okrećemo i lopta je u rašljama. Splet okolnosti, valjda je tako trebalo biti – rekao je Živković i dodao:

– Naravno da smo bili razočarani jer smo došli do finala. Izbacili smo Arsenal, Manchester, Liverpool... Mislim da smo trebali dobiti taj finale kada se pogledaju šanse. Imali smo jednu od najboljih ekipa u Europi. Nekoliko puta bili smo blizu trofeja, nažalost ni jedan nismo osvojili.

Zatim se okrenuo sutrašnjem finalu.

– Odavno nije bilo većeg favorita u finalu kao što je Manchester City i mislim da dugo neće biti. No, igra se jedna utakmica. Inter nije naivan i nije lagan protivnik. City je veliki favorit, ali je u jednoj utakmici sve moguće. Ruka, crveni karton i sve se promijeni.

Pep Guardiola?

– Jedan dan sam njegov poklonik, drugi dan nisam. Ali, postoji i protivnička ekipa. Izađite visoko i uzmite im loptu. Jedanaest ih je, ali je 11 i vas. Na taj smo način izbacili Arsenal koji je te godine bio strašan – Pires, Henry, Bergkamp... Za Guardiolu je velik pritisak jer nije osvojio Ligu prvaka sa Cityjem, ali na igračima nije. Inter je opušten, nitko se nije nadao da će doći tako daleko.

Marcelo Brozović Hrvat je koji je ove godine u finalu.

– On je najbolji igrač Intera u sredini terena. To trener zna, a nekad ga drži na klupi jer ga mora odmoriti. Volio bih zbog njega da sutra osvoji Inter. Kad sam ga vidio u Dinamu, vidio sam životinju koja uvijek trči. Kad nemaš nikoga, dođe neki mršavi, žgoljavi i ponudi ti se. 

Treba li Brozović igrati u Ligi nacija za Hrvatsku nakon finala Lige prvaka?

– To ni izbornik Dalić ne zna jer će nakon utakmice znati – ovisno o tome kako završi utakmica. Mislim da ga neće koristiti od prve minute nego da će ga uvesti u igru.

Šanse Hrvatske u završnici Lige nacija?

– Možda su favoriti u omjeru 51:49. Ali, kažem vam, oni se nas boje.

Slučaj Livaja?

– Ne vjerujem da je poremetio atmosferu u svlačionici. No, jadno je i tužno da se nešto tako može dogoditi. Tu mislim na reakciju publike, a igrač je čovjek od krvi i mesa. Nije mi jasno da se to može dogoditi na treningu.

Živkovićev sin Moreno je u juniorima Dinama.

– Perspektiva mu je dobra. Ima potencijal, radne navike... Ali, to je za sada to, ostalo mora pokazati na terenu. Ne znam hoće li ostati ili će ići na kaljenje u neki drugi klub. Učim ga da priče i novine ne prolaze, nego to kako si igrao. A ako ne – sine, hvataj se knjige.

Komentara 31

DU
Deleted user
10:52 09.06.2023.

Sramotni su oni koji podržavaju Livaju koji vrijeđa cilu Hrvatsku osim Splita!

OL
olujasviholuja
10:52 09.06.2023.

A ponašanje Livaje u Šibeniku bilo je u redu ?

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
11:01 09.06.2023.

Kriteriji su ti vrlo upitni Živkoviću.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije