Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Životna priča Marka Livaje

Igrao je bos na betonu, prvi intervju dao nam je za biljarskim stolom. Sa 16 godina sasuo je istinu o Dinamu i Hajduku

Split: Mural posvećen Hajdukovom igraču Marku Livaji
Ivo Cagalj/PIXSELL
07.06.2023.
u 13:47

Imao je 16 godina kada smo prvi put razgovarali u njegovim Kaštelima, u zadimljenoj lokalu za biljarskim stolom. Samo Marko Livaja zna što je sve prošao tijekom deset godina inozemstva, kada mu se ovdje gubi svaki trag. Otišao je sam, kao 16-godišnjak, u Milano. Nije imao ni papire za igru. Dvaput smo ga posjetili tamo i svak put iznova šokirao bi hrabrošću da bude baš ono što jest. Ni Neo iz Matrixa, ni Baka Slišković novog doba. Da bi bio Baka, ostalom, mora tek zaigrati u Europi. Livaju se ni danas ne može uspoređivati ni s kim. Zbog onoga što on ima, obožavaju ga. ali i ne vole. Malo čega se drugi toliko boje, malo što ih toliko smeta i žulja, kao oni koji su hrabri pokazati što misle i biti ono što stvarno jesu. I baš to osjeća se i danas, dok mu pišu najstrašnije uvrede i dok njegov odlazak iz reprezentacije na površinu izvlači najgore crnilo s dna kace licemjernog društva u kojem je Marko Livaja – ostao dosljedan.

Komentara 27

ZO
zoranos
14:21 07.06.2023.

Što stalno pišete o tom liku??? Zašto nije na naslovnicama Tin Branković, dječak star 2 godine koji je eto nakon operacije prohodao??? Tin je heroj, a ne ovakvi likovi koji su stalno u sukobu sa nekim i unose nemir gdje got se nađu! Svaka ****** je nekome heroj, al to ne znači da o njemu želimo stalno čitati! Livaja nije moj heroj, maknite ga iz reprezentacije, maknite ga iz medija i dajte mu polupansion na Šibenskoj rivijeri nek se tamo zasluženo odmara - daleko od naših očiju!

Avatar Crazy_bat
Crazy_bat
14:18 07.06.2023.

Tko o čemu, Dea o ajduku. Shvatite da si je Marko sam kriv, da je bio u stanju kontrolirati voj primitivizam i bezobrazuk, do ovoga ne bi došlo.

BR
Brandfackel2
14:23 07.06.2023.

Naslov, k'o da je Livaja umro... Svojim imbecilnim ponašanjem postaje grobar reprezentacije. Kakav je to profesionalac kojega jedan gkedatelj može isprovocirati?! Nikakav, nula!!! Neka se ugleda na drugove u Banskim dvorima i na Pantovčaku... Što sve ružno jedni drugima (ss pravom) govore, kakve uvrede... I stoički podnose tu svoju sramotu i dalje obavljaju funkcije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije