Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENO

Utrka Formula 1 u Imoli otkazana zbog obilnih kiša i poplava

FILE PHOTO: Emilia Romagna Grand Prix
JENNIFER LORENZINI/REUTERS
17.05.2023.
u 14:20

„Donesena odluka ispravna je za sve u lokalnim zajednicama i za zajednicu Formule 1 jer moramo osigurati sigurnost i ne stvarati dodatni teret vlastima dok se bave ovom vrlo užasnom situacijom“ rekao je Stefano Domenicali, predsjednik Formule 1.

Zbog obilnih kiša i poplava u talijanskoj regiji Emilia Romagna otkazana je utrka Formule 1. Velika nagrada u Imoli se trebala održati od 19. do 21. svibnja, no zbog brige za sigurnost posjetitelja, timova i osoblja donesena je odluka o neodržavanju utrke. Odluku su zajedno donijeli predsjednik Formula 1, predsjednik FIA te ministri, predsjednik Automobilskog kluba Italije, predsjednik regije Emilia Romagna i gradonačelnik Imole.

U priopćenju Formule 1 stoji da je otkazivanje utrke ispravno s obzirom na situaciju s kojom se talijanska regija suočava. Smatraju da ne bi bilo ispravno stavljati pritisak na lokalnu vlast i hitne službe u ovako teškim vremenima.



„Donesena odluka je ispravna za sve u lokalnim zajednicama i za zajednicu Formule 1 jer moramo osigurati sigurnost i ne stvarati dodatni teret vlastima dok se bave ovom vrlo užasnom situacijom“, rekao je Stefano Domenicali, predsjednik Formule 1.

Velika nagrada Emilia Romagna trebala je biti šesta utrka ove sezone, no ljubitelji sporta morat će pričekati do sljedećeg vikenda da vide svoje timove kako se natječu. Velika nagrada Monaka održat će se sljedeći tjedan od 26. do 28. svibnja. U borbi za naslov prvaka trenutačno vodi Max Verstappen sa 119 boda, a prati ga njegov timski kolega Checo Perez sa 105 dok je Fernando Alonso na trećem mjestu sa 75. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije