Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAKRAR ZA VEČERNJI

'Usporedba sa Šukerovim golom velika je čast, najbolji je napadač Hrvatske'

Pula: Istra golom u sudačkoj nadoknadi pobijedila Goricu
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
10.11.2022.
u 08:00

Alžirski strijelac u Puli sjajno je na isteku regularnog vremena pogodio za pobjedu Istre protiv Gorice. Njegov pogodak uspoređuju sa Šukerovim, kojim je Hrvatsku protiv Irske vatrenima donio pobjedu. Kad smo već kod sjajnih finiša, Bakrar je u nadoknadi srušio i Osijek...

Deveto mjesto više nije opcija, stoji na transparentu kojeg su Demoni u svibnju postavili na tribinu Aldo Drosine

I situacija danas izgledao kudikamo bolje nego što je to slučaj bio proteklih godina. Iako su u Kupu ispali kod Rudeša, Puljani su na ligaškoj tablici šesti, po prvi su put u povijesti na Rujevici pobijedili rivale Rijeku, a u prošlom su kolu slavili protiv posljednje Gorice.

Gol za pobjedu postigao je Alžirac Monsef Bakrar, koji je preciznim na isteku 90 minuta Istri osigurao sva tri boda. I podsjetio – na Davora Šukera.

Naime, njegovo primanje lopte i pogodak uspoređuju s golom velikog hrvatskog napadača iz 1999., kada je u zadnjim trenucima protiv Irske hrvatskoj reprezentaciji osigurao pobjedu u borbi za Europsko prvenstvo, na koje u konačnici nismo išli.

Okrenuli smo, stoga, Monsefov broj da čujemo što sam igrač kaže o usporedbi pogotka sa Šukerovim.

- Velika je čast biti uspoređivan s najboljim napadačem Hrvatske, pogotovo zato što je igrao za mnogo velikih svjetskih klubova – započeo je Bakrar.

Nije mu to prvi put da u samoj završnici donosi trobod svojoj momčadi. Na Drosini mu je isto uspjelo u kolovozu, kada je pogotkom za 1:0 u trećoj minuti dodanog vremena svladao Osijek.

Znači li to da je specijalist za sudačku nadoknadu?

- Nije da sam specijaliziran za golove u nadoknadi, nego jednostavno volim i želim pomoći ekipi. Čak i kad ne igram, zato što uvijek naporno radimo i želimo dati sve od sebe na terenu, trebamo iskoristiti svoje šanse. Bila je to sjajna večer, pogotovo zbog naših navijača.

04.11.2022., stadion Aldo Drosina, Pula - SuperSport HNL, 16. kolo, NK Istra 1961 - HNK Gorica. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Život u Istri mu nije loš, evo i što kaže o samom klubu.

- Pula je lijepo mjesto sa sjajnim ljudima i jako mi se sviđa. Klub je najbolji, uvijek nam nastoje pomoći da budemo još bolji i zajedno možemo postići puno toga – istaknuo je.

Ekipa trenutno broji 20 bodova, dva manje od petog Varaždina i pet manje od četvrtog Slaven Belupa. Koliko je realna želja navijača da izbore Europu ostaje za vidjeti, ali još je dalek put do završnice sezone. U svakom slučaju, momčad Gonzala Garcije se probudila, sinergija je očita…

- Okružen sam sjajnim momcima koji su mi mnogo pomogli. Nakon treninga igramo teqball ili košarku i svi jako uživamo.

04.11.2022., stadion Aldo Drosina, Pula - SuperSport HNL, 16. kolo, NK Istra 1961 - HNK Gorica. Dario Maresic Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Istra 1961 ima dva napadača. Uz Bakrara, klupski dres nosi Ante Erceg, prvi izbor trenera na poziciji najisturenijeg igrača.

- Ante je simpatičan lik. Kako je iskusan, uvijek pokušavamo učiti od njega i pomoći ekipi – zaključio je razgovor Monsef Bakrar.

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Ekskluzivno iz sjedišta Uefe: Dogovor je pao, rušit će se Maksimir i graditi novi stadion s 32.000 mjesta!

Komentara 3

BE
Berri
17:06 10.11.2022.

Westland Group su agenti Bakrara. Imaju puno arapskih nogometaša, uglavnom Tunižarni i Alžirci, po koji Egipćanin, tako da je za Westalan Group jako dobro što Bakrara uspoređuju sa Šukerom. Možda Bakrar ode u Rijeku?

DU
Deleted user
11:05 10.11.2022.

Sukerov gol je ipak jaci. Ne zato sto je legenda nego sto je taj gol izveo jako smireno i izmedju dva branica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije