Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tijl De Decker

Umro belgijski biciklist: Zabio se u automobil na treningu, preminuo u bolnici

Screenshot/Google Maps
25.08.2023.
u 16:20

U petak će vozači nositi crnu traku oko ruke za 3. etapu Tour du Beneluxa u znak počasti svom preminulom timskom kolegi.

 Belgijski biciklist 22-godišnji Tijl De Decker, pobjednik utrke  Paris-Roubaix Espoirs ove godine, podlijegao je ozljedama u petak, dva dana nakon nesreće koju je doživio na treningu, objavio je njegov tim, Lotto-Dstny.

"S velikom tugom objavljujemo da je Tijl De Decker umro, nakon doživio nesreću na treningu u srijedu", napisao je tim na X (bivšem Twitteru). "Tim je slomljen zbog ove vijesti i šalje svu svoju ljubav i misli Tijlovoj obitelji i voljenima u ovom nevjerojatno teškom trenutku."

De Decker se žestoko zabio u stražnji dio automobila tijekom treninga. Prevezen je u bolnicu Lierre (Antwerpen), podvrgnut je operaciji prije nego što je prebačen u Sveučilišnu bolnicu u Antwerpenu (UZA). Bio je stavljen u umjetnu komu.

VEZANI ČLANCI

Pobjednik etapa na Tour of Taiwan početkom godine i na Tour of Alsace u srpnju, mladi se Belgijac prije svega istaknuo pobjedom na Paris-Roubaixu na proljeće. Početkom srpnja potpisao je profesionalni ugovor s momčadi Lotto-Dstny za iduću sezonu.

"Bili smo uvjereni da Tijl ima prostora za napredak. Njegov prelazak u profesionalce bio je logična evolucija. Nažalost, do toga nikada neće doći. Pamtit ćemo Tijla kao toplog i nježnog dječaka", izjavio je francuski menadžer belgijske momčadi Stéphane Heulot.

U petak će vozači nositi crnu traku oko ruke za 3. etapu Tour du Beneluxa u znak počasti svom preminulom timskom kolegi.

VIDEO Damir Mišković poručio: Neću doći u Dinamovu ložu, idem s Armadom na južnu tribinu!

Ključne riječi

Komentara 1

BR
Brdo
16:58 25.08.2023.

Belgijanski, a ne belgijski, inace morate pisati austrijski, a ne austrijanski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije