Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRIMJEREN SADRŽAJ

Uefa istražuje Bayern zbog transparenta 'reci da za Kosovo'

Bayern - Arsenal
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Autor
Ante Buškulić
12.03.2014.
u 20:51

Uefa je odmah reagirala, a na akciju zbog drugoga potaknula ju je Zdravku Mamiću dobro poznata udruga FARE (Nogomet protiv rasizma u nogometu).

Bayern se našao pod Uefinom istragom zbog dvaju transparenata neprimjerenog sadržaja na utakmici protiv Arsenala.

Na jednom je pisalo “Reci ne rasizmu, reci da za Kosovo” i Uefa je odmah reagirala, a na akciju zbog drugoga potaknula ju je Zdravku Mamiću dobro poznata udruga FARE (Nogomet protiv rasizma u nogometu).

Ona je prijavila transparent “Gay topnici” s crtežom topa i Mesuta Özila. To je okarakterizirano homofobnim i kažnjivim, i dok je za Kosovo odmah pokrenuta istraga, za gay topnike je Uefa poručila da će razmotriti prijavu.

>> Bayern izbacio Arsenal i prošao u četvrtfinale, Atletico potopio Milan

Komentara 5

AU
aufwiedersehen
22:39 12.03.2014.

u Europi je sloboda govora i mišljenja najveće ljudsko pravo....FARE i zoran stevanovic to tek moraju shvatiti

GU
gustirna
21:44 12.03.2014.

a kako bi bilo da bayarn malo istrazi od kojoga je dobila naređenje da se po stadionima reklamira koljcaka crvena zvijezda pod kojim znakom su zidovski komunisti u sssr-u izvrsili holokaust nad 50 miljuna slavena.

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
08:31 13.03.2014.

Luda svita!!! NJemačka je priznala Kosovo kao neovisnu državu, pa zašto onda ovaj transparent ne bi bio tamo. Natpisi "Vukovar Srbija" nisu predmet njihova interesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije