Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Tucak i skupi Crnogorci stižu po skalp Mladosti

Mladost - Medveščak
Matija Habljak/VLM
17.01.2010.
u 12:48

- Ovo je utakmice istine za Jadran, ali ipak se igra u Zagrebu a mi kod kuće ne smijemo tek tako ispuštati bodove - kazao je trener Emil Nikolić.

Na Savu stiže Jadran iz Herceg Novoga, uz talijanski Pro Recco svakako najskuplja momčad u ovogodišnjoj Euroligi. Prva sedmorka Hercegnovljana ujedno je i udarna postava crnogorske reprezentacije. Takav su Jadran žapci u Jadranskoj ligi pobijedili s 10:8, i to u gostima, no u međuvremenu je na klupu Hercegnovljana sjeo Šibenčanin Ivica Tucak, pa Zagrepčani danas u 16.15 sati (HTV 2) očekuju mnogo teži posao.

– Promjena trenera uvijek izazove neki šok, zato se smjene i rade, a sad vidjet ćemo koliko će taj šok biti pozitivan. Uglavnom, očekujemo agresivan pristup gostiju i spremni smo odgovoriti na pravi način. Ovo je utakmice istine za Jadran, ali ipak se igra u Zagrebu a mi kod kuće ne smijemo tek tako ispuštati bodove. Iako možda prvi put u posljednjih deset godina Mladost nije favorit u Zagrebu – naznačio je trener Mladosti Emil Nikolić.

Mladostaši su svjesni da je Jadran favorit, ali vjeruju da uz podršku s tribina mogu do pobjede koja bi ih ostavila u igri za ulazak u četvrtfinale Eurolige. Jer jučer je u skupini A Barceloneta pobijedila Vojvodinu s 14:9, pa bi za ambicije žabaca danas i remi bio opasan.

– Bit će to tvrda utakmica s dobrim obranama i malo prilika. Nemamo toliko zvijezda kao Jadran ali igrat ćemo kao jedan – najavio je Luka Lončar.

U skupini B Jug je postigao važnu pobjedu na gostovanju u Ateni protiv Panionisa (8:6), dok je kotorski Primorac, također na gostovanju, bio bolji od Vasasa (8:5).

Poredak: Primorac 7, Jug 4, Vasas 3, Panionios 3.

U prvom četvrtfinalnom dvoboju Kupa Lena Cattaro je u Kotoru pobijedio riječko Primorje s 8:4.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije