Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROKO PRKAČIN

Trener Cibone Velić: Budemo li svi strpljivi, Roko će biti veliki igrač

Roko Prkačin
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
14.01.2019.
u 16:26

- Osjećam ja tu fizičku razliku i svjestan sam da će mi trebati puno rada da dođem na njihovu razinu, no vjerujem da ću to i postići za koju godinu. Još ne znam na kojoj ću poziciji igrati, to ću tek saznati.

Dugo seniorski debi nekog momka u hrvatskoj košarci nije dočekan s toliko zanimanja kao što je dočekan debi Cibonina igrača Roka Prkačina, inače sina dugogodišnjeg hrvatskog reprezentativca Nikše Prkačina i najboljeg igrača prošloljetnog kadetskog Eurobasketa na kojem je upravo on bio vođa zlatne reprezentacije.

A Roko je u istom tjednu najprije debitirao u utakmici Kupa protiv Sonik-Puntamike, a potom i u regionalnoj ligi (sa 16 godina i 45 dana). Protiv zadarskog drugoligaša igrao je 13 minuta i postigao pet koševa, uz četiri skoka te po jednu asistenciju i osvojenu loptu. Protiv Cedevite, u utakmici regionalne lige, igrao je 12 minuta i postigao šest koševa i šest skokova te osvojio jednu loptu.

Imao veliku tremu

Dakako, Roko je igrao u minutama u kojima se pobjednik znao, a tako će biti i ubuduće.

- Tzv. garbage time početak je za svakog mladoga igrača, no ja se nadam uskoro i većoj prilici i ulozi - ističe Roko i naglašava: - Hvala treneru Veliću i momčadi koja me jako dobro primila, ali i cijelom klubu. Dali su mi priliku, a ja sam pokazao najbolje što mogu.

A pokazao je dovoljno da oduševi navijače.

- Nisam obraćao pozornost na publiku koliko na igru, no zahvalan sam na podršci.

Premda se na parketu to nije primijetilo, što nam je potvrdio i bivši reprezentativac Mario Stojić, Roko nam je priznao da je imao debitantsku tremu.

- Imao sam veliku tremu kada sam shvatio kako se utakmica razvija i da ću vjerojatno ući u igru.

S njim treba biti strpljiv

Kakav je osjećaj imati samo 16 godina (i 206 cm) te igrati protiv seniora, posebice na poziciji (krilni centar) na kojoj ima dosta fizičkog kontakta?

- Osjećam ja tu fizičku razliku i svjestan sam da će mi trebati puno rada da dođem na njihovu razinu, no vjerujem da ću to i postići za koju godinu. Još ne znam na kojoj ću poziciji igrati, to ću tek saznati.

Nama se čini da će mladi Prkačin i brže do važnih minuta i uloga no što očekuje.

- Najvažnije je da Roko radi jer je još daleko od pravoga igrača. Trebamo biti oprezni i izolirati ga. No, mali je pametan i zacijelo shvaća da ga je momčad dobro prihvatila, a to se vidi i na treningu. Premda nam se čini kao da je s nama već dvije-tri sezone, a ne tek drugi tjedan. Iako nije upitno da će biti veliki igrač, s tako mladim igračem treba biti strpljiv – rekao je Cibonin prvi trener Ivan Velić.

Prvi dio sezone Prkačin je proveo u drugoligašu Rudešu u kojem je bio prvi skakač (9,1), a u 30-ak minuta prosječno je postizao 11,4 koša, uz 2,1 asistenciju i 1,7 osvojenih lopta. Zašto u tom okruženju nije ostao do kraja sezone?

- Osjetio sam da mogu dati više. Planirano je bilo da igram za juniore i trećeligaša Zapad, ali je klub poželio da odem korak više i hvala mu na tome - kazao je Roko.

Komentara 1

CH
che99
18:15 14.01.2019.

obzirom da imatesuper iskustvo sa Uljarevićem npr. ne sumnjam u uspjeh... niste ni C od one prave Cibone, smiješni ste svi zajedno tamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije