Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA NAD FRANCUSKOM

Tomislav Paškvalin: Hrvatska je na putu prema velikom rezultatu, samo treba ovako nastaviti

Hrvatski vaterpolisti u drugom susretu Svjetskog kupa svladali Francusku
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
09.03.2023.
u 23:33

Pobjedu nad Francuzima je prokomentirao stručni komentator Večernjeg lista te proslavljeni vaterpolist i dvostruki zlatni olimpijac Tomislav Paškvalin

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u 2. kolu Svjetskog kupa u Zagrebu Francusku s 12-7  (3-3, 4-1, 3-1, 2-2). Hrvatski vaterpolisti ostvarili su i drugu pobjedu u Svjetskom kupu u Zagrebu, svladavši uvjerljivo neugodne Francuze. Kao i prije sedam mjeseci na EP-u u Splitu, Francuska je dobro odigrala početak susreta (3-3), ali su izabranici Ivice Tucka napravili razliku u drugoj četvrtini, koju su dobili s 4-1. Hrvatska je nastavila s dobrom i raznovrsnom igrom u napadu, pa je nakon treće četvrtine rezultat bi 10-5, a pobjeda zacementirana. 

Rino Burić je s tri gola bio prvo ime Hrvatske, dok su Luka Bukić i Josip Vrlić postigli po dva gola, a vratar Marko Bijač 10 obrana. Francusku je predvodio Mehdi Mazrouki s dva gola.

Utakmicu je prokomentirao stručni komentator Večernjeg lista te proslavljeni vaterpolist i dvostruki zlatni olimpijac (Los Angeles 1984. i Seul 1988.) Tomislav Paškvalin

- Momčad je igrala izuzetno angažirano od prve minute, na svim pozicijama. Dominirala je obrana na čelu s Bijačem, a u napadu dobra organizacija kroz stabilne centre. Nije bila ni jedna loša pozicija. To je jako važno, da se gradimo iz utakmice u utakmicu.

- To su turniri na kojima se gradimo i rastemo. Imamo dobar temelj na kojem gradimo novu konstrukciju igre, s novim mladim igračima. Na dobrom smo putu prema velikom rezultatu, trebamo samo ovako nastaviti.

Sljedeću utakmicu naši vaterpolisti igraju u subotu protiv Italije (18.30, Arenasport), a prve dvije reprezentacije iz skupine u Zagrebu (plus SAD) prolaze na završni turnir.  
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije