Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA liga

Thompson s 40 koševa vodio Warriorse do pobjede: Suigrači me mole da nekad i asistiram

Klay Thompson
Reuters/PIXSELL
28.03.2016.
u 11:40

Clippersi su pobjedom protiv Denvera osigurali doigravanje postavši četvrta momčad na Zapadu kojoj je to uspjelo i prije zadnjeg kola

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi upisali su novu pobjedu, već 66. ove sezone nakon što su u svojoj Oracle Areni pobijedili Philadelphia 76erse 117-105.

Warriorse je predvodio Klay Thompson koji je prvi put u karijeri vezao dva susreta u kojima je zabio po 40 koševa nakon što mu je to uspjelo i u subotu protiv Dallasa. Thompsona su najbolje pratili Stephen Curry sa 20 koševa i osam asistencija, te Draymond Green koji je upisao 12. 'triple-double' ove sezone - 13 koševa, 11 skokova i 11 asistencija.

"Ubili su me suigrači od zezanja. Zabio sam u dvije utakmice 80 koševa, ali i imao samo jednu asistenciju. Zamolili su me da ponekad i asistiram," kazao je sa smiješkom Thompson nakon 53. uzastopne domaće pobjede. Warriorsima je ovo bila 66. pobjeda ove sezone uz sedam poraza i još im nedostaje sedam pobjeda u posljednjih devet utakmica regularnog dijela sezone kako bi oborili rekord Chicago Bullsa koji su u sezoni 1995/96. upisali 72 pobjede i 10 poraza. 

U redovima Sixersa, kojima je to bio deveti uzastopni poraz, najefikasniji su bili Carl Landry sa 22 koša i Ish Smith sa 20 koševa i 10 asistencija.

Domaće pobjede ostvarili su i LA Clippersi, Indiana i Sacramento. Clippersi su bili bolji od Denvera 105-90, Indiana je pobijedila Houston 104-101, a Sacramento je slavio protiv Dallasa 133-111. Jedinu gostujuću pobjedu večeri ostvario je Washington pobijedivši u LA-u Lakerse 101-88.

Clippersi su pobjedom protiv Denvera osigurali doigravanje postavši četvrta momčad na Zapadu kojoj je to uspjelo i prije zadnjeg kola. U domaćim redovima šestorica igrača su upisala dvoznamenkasti boj koševa, a najbolji su bili  DeAndre Jordan sa 16 koševa, 16 skokova i šest blokada, Chris Paul sa 14 koševa i devet skokova i Jamal Crawford 14 koševa. 

"Jordan je bio sjajan. Jedan je od najboljih čuvara obruča u ligi. Utjerao je strah u kosti mojim igračima," kazao je trener Denvera Michael Malone. Kod Nugetsa najefikasniji su bili D.J. Augustin sa 18 koševa i 10 asistencija,. te Jusuf Nurkić sa 19 koševa i sedam skokova.

Indiana je na krilima Paula Georgea (25 koševa), Monta Ellisa (22 koša) i Iana Mahinmija (19 koševa i 11 skokova) pobijedila Houston 104-101. Gosti su imali šut za produžetak, no Jason Terry je promašio tricu. U redovima Houstona najefikasniji su bili James Harden sa 34 koša, te po osam skokova i asistencija, te Trevor Ariza sa 14 koševa.

Sacramento je na svom parketu pobijedio Dallas 133-111 uz dvoznamenkasti učinak čak osmorice igrača. Najbolji su bili DeMarcus Cousins koji je upisao 'double-double' - 20 koševa i 12 skokova, te Willie Cauley-Stein sa 21 košem. I kod Dallasa su osmorica ubacila više od 10 koševa - najefikasniji su bili Raymond Felton (15), te Dirk Nowitzki (14) i J.J. Barea (14). Dallasu je to bio već 10. poraz u zadnjih 12 utakmica i upitan im je plasman u doigravanje. Trenutačno su deveti s jednom pobjedom manje od Houstona na osmoj poziciji Zapada.

Jedinu gostujuću pobjedu večeri ostvario je Washington pobijedivši u Staples Centru LA Lakerse 101-88. U šestoj pobjedi Wizardsa u zadnjih osam susreta najefikasniji je bio Johan Wall sa 22 koša i 13 asistencija, dok je kod Lakersa 22 koša ubacio D'Angelo Russell. Kobe Bryant je dodao 17 koševa.

>>Bogdanović odličan u pobjedi, Hezonja zabio pet koševa u slavlju Orlanda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije