Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paralimpijske igre

Talić: Noge su mi klecale, u Riju ću biti zlatni

Zoran Talić
05.09.2012.
u 16:30

Bila je to četvrta medalja za Hrvatsku, treća atletska. Medaljaši su plivač Španja te atletičari Kralj, Talić i Mikela Ristoski

Zoran Talić (22) četvrti je hrvatski osvajač medalje na Paraolimpijskim igrama. Ovaj Bakranin, koji već dvije godine trenira u zagrebačkom Agramu, skočio je u dalj 7.09 metara, što je bilo dovoljno za paraolimpijsko srebro u konkurenciji daljaša s intelektualnim teškoćama.

Nakon natjecanja, pred novinarima, nije izgledao najsretniji.

- Očekivao sam zlato, no dobro je i srebro. Nadao sam se prvom mjestu, no prve su mi ovo Igre, no za četiri godine očekujem zlato.

I on je, poput Mikele Ristoski, priznao da je i na njegovu izvedbu utjecala spektakularna atmosfera na Olimpijskom stadionu u Londonu.

- To je prava ludnica. Osjetio sam uzbuđenje, a pobjedniku su ovo bile druge ili treće Igre, a meni prve. Skačem pred 80.000 gledatelja i noge mi klecaju. No, bit će bolje drugi put.

Uz četiri uspjela skoka, Zoran je imao i dva prijestupa koji su se činili poprilično dalekima.

- Neću sada govoriti o njima jer ti skokovi nisu mjereni, no zadovoljan sam jedino sa svojim posljednjim skokom od 7.09 metara. Sve do tog skoka nisam se mogao naštimati na pravi skok, da dobro dođem na odraznu dasku.

Na kraju je Zoran imao potrebu pozdraviti svoje Bakrane i svoju majku.

U srijedu prije podne od naših paraolimpijaca nastupio je jedino Mihovil Španja, i to u kvalifikacijama na 100 metara prsno. S četvrtim vremenom među konkurentima Španja je izborio i svoj četvrti finale.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije